Bankacılık hizmetleri cebe giriyor

Haber Giriş : 17 Eylül 2007 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Garanti Bankası'nın "Cep Şubesi" hizmeti ile bugüne kadar internet üzerinden gerçekleştirilebilen bankacılık işlemlerinin çoğu, WAP veya internet erişimi bulunan tüm cep telefonlarından da yapılabilecek.

Garanti Bankası'nın "Cep Şubesi" hizmeti ile bugüne kadar internet üzerinden gerçekleştirilebilen bankacılık işlemlerinin çoğu, WAP veya internet erişimi bulunan tüm cep telefonlarından da yapılabilecek.

Garanti Bankası'nın İnternet Şubesi'nin 10. yıl dönümünde hizmete sunduğu "Cep Şubesi" uygulamasına ilişkin basın toplantısı, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Garanti Bankası Genel Müdür Ergun Özen, Garanti Teknoloji Genel Müdürü Hüsnü Erel ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil katıldı.

Ergun Özen, toplantıda yaptığı konuşmada, Garanti'deki iş sürecini tasarlarken müşterilere net fayda sağlayabilecek, kolay kullanılabilen ürünler geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Türkiye'ye 1990'lı yılların başında giren internetin bugün 20 milyon kullanıcıya ulaştığını, Garanti İnternet Şubesi'nin de 10. yılını kutladığını ifade eden Özen, "3.6 milyon aktif internet bankacıl

HEDEF 5 YILDA 2 MİLYON CEP "ŞUBESİ" MÜŞTERİSİ

Öte yandan, internetle aynı dönemde kullanılmaya başlanan cep telefonlarının ise 15 yılda 54 milyon kullanıcıya ulaşarak, internetin 2.5 katı erişim sağladığına dikkat çeken Özen, "Türk bankacılık sektöründeki penetrasyon oranının diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok düşük olduğunu göz önünde bulundurursak, cep telefonuyla bankacılık hizmetlerinden yararlanacak kişi sayısını düşünebiliyor musunuz? Biz önümüzdeki 5 yılda Garanti Cep Şubesi'nden 2 milyon müşterimizin işlem yapacağını öngörüyoruz" diye konuştu. Özen, yılsonuna kadar şu sayılarını 600'e çıkaracaklarını da hatırlatarak, "Ama alternatif dağıtım kanallarına da yatırım yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil de, Garanti Bankası'nın internet bankacılığı konusunda defalarca Avrupa'nın en iyi bankası seçildiğini hatırlatarak, Türkiye'de de bu alanda yüzde 27 pazar payı ile lider konumda bulunduğunu vurguladı. Bu yıl dünya üzerinde 1.4 milyar cep telefonu satılacağını belirten Erbil, Türkiye'de de cep telefonuna olan ilginin gün geçtikçe arttığını dile getirdi. Erbil, "Türkiye'de yaptığımız bir araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 25'i cep telefonu gündelik yaşamın en vazgeçilmez unsuru sayıyor. Dünyada bu kapsamda cep bankacılığı, bir miktar İskandinavya'da bir miktar da Japonya'da var. ABD ve Avrupa'da ise Garanti'nin benzeri bir uygulama yok" diye konuştu.

"TEMEL BANKACILIK HİZMETLERİNİN TÜMÜ CEPTE"

Garanti'nin internet bankacılığı ile 200'ü aşkın bankacılık işleminin gerçekleştirildiğini kaydeden Erbil, "Cep Şubesi"nden ise tüketicinin temel ihtiyaçlarını giderecek tüm bankacılık hizmetlerinin verileceğini söyledi. Erbil, bu alandaki teknoloji ilerledikçe, cep ktelefonlarından yapılacak işlem sayısının da artacağını dile getirdi.

Yaklaşık 1 milyon dolar yatırım ile hayata geçirilen Cep Şubesi'ne herhangi bir program indirmeden veya aktive etmeye gerek olmadan ulaşılabileceğini belirten Erbil, "Garanti'nin işlemler için ücret almadığı Cep Şubesi'nden, kullanıcılar GSM operatörlerine veri transferi için işlem başına 10 Ykr'dan az ücret ödeyecek. Müşteriler cep telefonunu değiştirse bile, yeni bir ayar yapmaksızın wap.garanti.com.tr adresini kullanmaya devam edebilecekler" diye konuştu.

Garanti Teknoloji Genel Müdürü Hüsnü Erel ise Cep Şubesi'nin 3N teknolojisinin Türkiye'de uygulanmaya başlaması ile büyük sıçrama yapacağını söyledi. Erel, 3N ile cep telefonundan interaktif hizmet döneminin başlayacağını kaydetti. Erel, Cep Şubesi'nde kullanılan güvenlik önlemlerine de değinerek, "Uyguladığımız teknoloji SSL alt yapısı ile oldukça güvenli bir sistem" dedi.

ığı müşterisinin 1 milyonu, pazar lideri olan Garanti'yi tercih ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber