YAŞ'ta sert diyalog

Haber Giriş : 06 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAŞ toplantısında Erdoğan ve Özkök arasında sert bir diyalog yaşandığı ortaya çıktı. Erdoğan, "ihraçlar konusunda benim ve bakanımın görüşünü sormadınız" dedi. Özkök, "Görüşünüzü biliyoruz" deyince salon buz kesti.

YAŞ'ta alınan disiplinsizlik nedeniyle TSK'dan ihraç kararları, Genelkurmay ile hükümet arasında yine gerginlik yarattı. Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün tutumları Başbakan ile Genelkurmay Başkanı arasında yine iğneli diyaloga yol açtı. Disiplinsizlikleri nedeniyle 12 subay ve astsubayın ihraç dosyası ayrıntılarıyla Şura üyelerine sunuldu.

SABAH'tan Muharrem Sarıkaya'nın haberine göre, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, ihraç dosyalarıyla ilgili olarak Şura'nın asker üyelerinin tamamına görüşlerini sordu. Özkök Şura üyelerinin her birinin "kabul" demesinden sonra, Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Gönül'e sormadan ihraç kararlarının yazıya dökülmesi için talimat verdi. Bu aşamada Erdoğan, Özkök'e hitaben sitemkar bir üslupla "Kararı yazdırıyorsunuz ama benim ve bakanın görüşünü almadınız" dedi.

Özkök, bu sözlere "Sayın Başbakan, biz sizin görüşünüzü biliyoruz" karşılığını verdi. Erdoğan, bundan önceki Şura toplantılarında olduğu gibi "yargı yolu açık olmak üzere" niteliğinde bir şerh koydular.

Haber 7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber