Fedakar annenin çilesi: Engelli 3 çoçuğundan ikisini bebek arabasıyla okula götürüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ENGELLİ 3 ÇOCUĞUNDAN İKİSİNİ BEBEK ARABASIYLA OKULA GÖTÜRÜYOR

Aydın'ın Didim ilçesinde anne Muhlise Pekediş, doğuştan engelli üç çocuğundan ikisini her gün bebek arabasıyla okula götürüp getiriyor.

Altı çocuk annesi Muhlise Pekediş, doğuştan engelli üç çocuğunun yanı sıra normal doğumla dünyaya gelen diğer üç çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor.

Tıp dilinde ''Mukopoli Sakkaridoz'' olarak bilinen hastalığı bulunan üç çocuğunu okutabilmek için mücadele eden anne, bu çabasını güç ve zor şartlar altında yerine getirmeye çalışıyor.

Muhlise Pekediş, ilköğretim okulunu bitiren 16 yaşındaki oğlu Özgür'ün bir restoranda çalışan babasına destek olmak için Didim'in caddeleri ve Altınkum sahilinde insanların kilolarını tartarak para kazandığını belirtti. Muhlise Pekediş, engelli üç çocuğunun da Didim'de kurulu Didim Çocuklar Ağlamasın Derneği'nin katkılarıyla Mayıs ayı sonlarına doğru İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne gönderildiğini, burada çocuklara kemik erimesi teşhisi konulduğunu söyledi.

BEBEK ARABASIYLA OKULA GİDİYORLAR

Sürekli ilaç kullandıklarını, ancak hastalığın önüne geçilemediğini ifade eden Muhlise Pekediş, 8 yaşındaki oğlu Umut'un bu sene Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu 2. sınıfında öğrenim gördüğünü, kardeşi Fırat'ın da bu sene okula başladığını bildirdi.

Geçen yıl sadece bir çocuğunu okula götürdüğünü, ancak bu yıl diğer çocuğunun da okula başlamasıyla çocuklarını okula götürmekte zorlandığını anlatan Pekediş, şöyle konuştu: ''Eşimin düzenli bir işi yok. Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Maddi olarak çok zor durumdayız. Üç çocuğumda kemik erimesi var. Tedavi ettirecek gücümüz yok. Her gün çocukları evden okula bebek arabasıyla getirmek zorundayım. Çünkü belli bir mesafeyi yürüdükten sonra yoruluyorlar. Ama çocuklarımın okuma yazma öğrenmesini, okula

gitmesini, eğitim görmesini istiyorum. Onlar benim çocuklarım ve her zorluğa katlanıyorum.''

Didim Kaymakamlığı'nın maddi durumu iyi olmayan aileye her ay gıda ve yakacak yardımında bulunduğu öğrenildi.

AİLEYE YARDIMCI OLACAĞIZ

Didim Çocuklar Ağlamasın Derneği Başkanı Yaşar Çelebi, altı çocuklu ailenin her türlü sorunu ile yakından ilgilendiklerini, bundan sonraki süreçte de ilgilenmeye devam edeceklerini söyledi.

Derneklerinin tüzük gereği kimseye maddi yardımda bulunmadığını anlatan Çelebi, sözlerine şöyle devam etti: ''Pekediş ailesine kaymakamlık, belediye ve emniyet müdürlüğünün büyük yardımları oluyor. Biz bu yardımlara öncülük ve aracılık ediyoruz. Engelli çocukların kullandığı ilaç paralarını aile karşılayamadığı durumda biz devreye girip temin etmeye çalışıyoruz. Kendi ayakları üzerinde durmaya çaba gösteren ve yardım istemekten çekinen bu aileye gücümüzün yettiği ölçüde yardımcı olacağız.''

Öte yandan, İzmir Behçet Uz Hastanesi doktorlarından Erkin Serdaroğlu, ''Mukopoli Sakkaridoz'' hastalığının doğrudan tedavisi olmayan genetik bir hastalık olduğunu belirtti.

Serdaroğlu, hastanede tedavi edilen engelli çocukların kemik erimesine bağlı ilaç tedavisinin yanı sıra metabolizma uzmanına gösterilmesi konusunda hasta yakınlarına görüş bildirdiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber