Yönetimi kadınlardan oluşan okullar, temizlikte erkeklerin okullarını geride bıraktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 13:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen Beyaz Bayrak Projesi çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan okullara beyaz bayrak verildi.

Türkiye'de İzmir'den sonra en çok beyaz bayrak alan Diyarbakır'da yöneticiliğini kadınların yaptığı okullar, temizlik ve çevre düzenlemesi gibi alanlarda erkeklerin görev yaptığı okulları geride bıraktı.

Evdeki hijyeni adeta okula taşıyan kadın idareciler, öğrencilerin daha temiz ortamda ders görmesini sağlarken, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'nce örnek çalışmadan dolayı ödüllendirildi.

Diyarbakır Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdiresi Hatice Özkan ile Diyarbakır 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi Müdiresi Mukadder Demir, Güneydoğu'daki sayılı okul idarecilerinden. Aynı zamanda idarecilerin okula verdiği önemi de gösteren beyaz bayrak uygulamasında örnek başarı gösterdi. "Evdeki hijyeni okula taşıdık, temizliğe kadın titizliğini gösterdik" diyen müdireler temizlikte olduğu kadar bu yıl eğitimde de iddialı olduklarını belirtiyor.

Diyarbakır Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdiresi Hatice Özkan, beyazın temizliğin, dürüstlüğün ve paklığın sembolü olduğunu belirterek, bu bayrağı öğretmen ve öğrencileri adına aldığını söyledi.

Okula beyaz bayrak kazandırmak için özel bir gayretleri olmadığını anlatan Özkan, öğrencilerle birlikte çevre ve okul temizliğinin önemi üzerinde durdukları için ödüllendirildiklerini dile getirdi.

Diyarbakır 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi Müdiresi Mukadder Demir, ödülün öğrencilere sağlığı anlatan ve onları bu alanda yetiştiren okulun doğal hakkı olduğunu dile getirdi.

Öğrencilere 'evde hijyene nasıl dikkat ediyorlarsa okulda da dikkat edilmesi' gerektiği düşüncesini aşıladıklarını anlatan Demir, aldıkları ödülün titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu kaydetti.

Diyarbakır Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yeşiltaş ise geçen yıl beyaz bayrak alan okul sayısının 26 olduğunu, bu yıl bu sayının 14'e düştüğünü söyledi. Bu yıl bayrak alan okulların genelde ilçelerden olduğunu anlatan Yeşiltaş, amaçlarının daha fazla okula beyaz bayrak kazandırmak olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre; Doğu - Güneydoğu'dan beyaz bayrak için müracaat eden 69 okuldan 34'ü beyaz bayrak almaya hak kazandı.

Okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden yapılan değerlendirme sonucu 90 ve üzerinde puan alan okullara, sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber