Erdoğan: "IMF ile yeni stand-by'a karar verdik".

Haber Giriş : 07 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile 2005 ve sonrasındaki ilişkilerin, kaynak kullanımını içeren yeni bir stand-by düzenlemesi çerçevesinde yürütülmeye başlanmasına karar verdiklerini söyledi.

Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yeni ekonomik programa ilişkin olarak IMF ile görüşmelerin sürdüğünü ve beklentilerine uygun olarak geliştiğini ifade etti. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Zaman zaman çeşitli polemikler ortaya çıkıyor. IMF yandaşlığı ya da karşıtlığı gibi tartışmalar yapılıyor. Bunlar içi boş tartışmalardır. Önemli olan dünya gerçeklerine uygun bir politika izlemektir. Bunu yaparken de insanımızın ihtiyaçlarını ve beklentilerini her zaman ön planda tutmaktır ve hükümetimiz de bunu yapmanın en samimi gayreti içindedir."

Toplantıda, ekonomik ve sosyal konulardaki gelişmeleri gerek bakanların sunumları, gerekse karşılıklı müzakerelerle değerlendirme fırsatı bulduklarını da bildiren Erdoğan, Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birisinin AB süreci olduğunu ifade ederek, "MKYK, Ekim'de çıkacak raporun, Türkiye'ye net bir tarih verilmesinden başka istikameti olmayacağını düşünmektedir. Türkiye, AB'den net bir tarih alma dışındakilere hiçbir şekilde sıcak bakmamaktadır" dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber