Veto edilen kamu reformu için özel toplantı yapıldı

Haber Giriş : 08 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezer'le uzlaşma arayışı

Cumhurbaşkanı Sezer'in 22 maddesini veto ettiği Kamu Yönetimi Reformu'nu hazırlayan bürokratlar "aynen gönderilsin" derken, hükümet "uzlaşma" arıyor.

Hükümet, büyük önem verdiği kamu yönetimi reformunun Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmesinden sonra yasanın geleceği için bir yöntem belirlemeye çalışıyor.

Yasayı hazırlayan bürokratlar ile biraraya gelen hükümet yetkilileri, 14 asli, 8 geçici olmak üzere 22 maddenin akıbetini belirlemeye çalışıyor. Tasarıyı hazırlayan bürokratlar, yasanın bir bütün olduğunu, Cumhurbaşkanı'nın geri gönderdiği maddelerin değiştirilmesi halinde teknik olarak yeni sorunlar çıkacağını belirttiler. Bürokratlar, yapılan çalışmanın yaklaşık bir yıl boyunca sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, ilgili birim ve kuruluşlarla görüşülerek yapıldığını vurgulayarak, yasanın aynen Meclis'ten geçmesini istediler.

Bürokratların görüşlerini dinleyen hükümet yetkilileri, Sezer'in veto gerekçelerinin çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği görüşünde. Reformun "inatlaşarak" değil, "uzlaşılarak" çıkartılmasından yana olan hükümet, veto gerekçelerine uygun bir düzenlemenin yapılabileceği görüşünde.

Kamu Yönetimi Reformu, Ekim sonunda TBMM Genel Kurulu'na gelecek.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber