Bingöl'ün eğitim raporu çıkarıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok sivil toplum örgütünden oluşan Bingöl Platformu tarafından hazırlanan, Bingöl'ün eğitim sorunları ve çözüm önerilerini içeren 36 sayfalık rapor tanıtıldı.

Bingöl Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Platform Dönem Sözcüsü Doğan Karasu, bu raporla Bingöl'ün eğitim ve öğretim sorunlarına çözüm bulmayı hedeflediklerini söyledi.

Raporun içeriğinden bahseden Karasu, Bingöl'de okul öncesi okullaşma oranının düşük olduğuna dikkat çekerek, bu oranı artırıcı çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Kuzey ilçelerindeki anaokulu sorununu da değinen Karasu, "Bu yörelerimizde, uygun ve ekonomik yerlerde, anaokulu açılmalıdır. Okul öncesi eğitimin önemini anlatıcı ve geliştirici çalışmaların yapılması gerekmektedir. İlköğretimdeki okullaşma oranı da istenilen düzeyde değildir. Kız çocukların okullaşma oranı düşüktür. Birinci kademeye devam eden öğrenci sayısı ikinci kademeye göre daha fazladır. Birinci kademe ile ikinci kademe öğrenci sayısı arasındaki açık giderilmelidir." dedi.

İlköğretimdeki kalite düşüklüğünün de giderilmesi gerektiğini vurgulayan Karasu, "Okullar geç açılmakta, erken kapanıyor. Öğretmenler geliş-gidiş yaptıklarından dolayı eğitim-öğretimde aksamalar yaşanıyor. YİBO'ların bir kısmı sürekli tadilat geçirmektedir. Bu da eğitim kalitesini olumsuz etkiliyor." şeklinde konuştu.

Okulların yılsonu başarı hedefini belirlemesi gerektiğini söyleyen Karasu, bu hedefi gerçekleştirmeyen yöneticilerin kendi istekleri ile yöneticilik görevini bırakması gerektiğini belirtti.

Atamaların da liyakat esasına göre yapılması gerektiğine vurgu yapan Karasu, "Ben layık gördüm, atadım anlayışı ve uygulaması gerçekçi değildir. Vizyonu olan, bir misyon sahibi, kaliteye önem veren, çalışkan, adil, politik bakmayan, üretken, verimliliği esas alan, yemeyen, yedirmeyen ve benzeri ölçüler liyakatin ölçüsü olarak kabul edilmelidir. Atamalar başarı esasına göre yapılmalıdır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber