MEB, pedagojik formasyonu olmayan öğretmen adaylarını önce atayacak, sonra eğitecek

Haber Giriş : 09 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağustos ayında 9 bin 267 yeni öğretmeni kadrosuna katacak olan Milli Eğitim Bakanlığı, pedagojik formasyonu olmayan öğretmen adaylarını önce atayacak, sonra eğitecek.

Pedagojik formasyonu olmayan öğretmen adayları göreve atandıktan sonra hizmetiçi eğitime alınacak. Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 75 ve üzeri puan alan öğretmen adaylarının önce ataması yapılacak, formasyon eğitimi ise göreve başladıktan sonra verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamaları için ÖSYM'nin KPSS sonuçlarını ilan etmesini bekliyor. Ağustos ayında 9 bin 267 yeni öğretmeni kadrosuna almaya hazırlanan bakanlık, pedagojik formasyonu olmayan adaylara ikinci bir kolaylık daha sağladı. Formasyonsuz adayların KPSS'ye girmesine imkan tanıyan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu defa formasyonsuz adaylara atama kurasına katılma şansı verdi. Bilgisayar kurasıyla atanan öğretmen adayları, formasyon eğitimini öğretmenlik yaparken alacak.

Öğretmenler için ayrıcalık talebi

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, ağustos dönemi atamaları ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Atamaları yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirmeyi amaçlayan Bakanlık, ÖSYM'ye bir yazı yazarak öğretmen adayları için "ayrıcalık" talep etti. Bakanlık yazısında, KPSS sonuçlarını Ağustos ayının 3. haftasında ilan edeceğini açıklayan ÖSYM'den öğretmen adaylarıyla ilgili sonuçları 1 hafta erken duyurması istendi. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelindeki öğretmen eksikliğine göre branşlar bazında öğretmen ihtiyacını da belirledi. Listeye göre en çok ihtiyaç duyulan branş öğretmenlikleri şöyle: Sınıf öğretmenliği, İngilizce, Rehberlik, Türkçe ve Edebiyat, Matematik, Bilgisayar ve Fen Bilgisi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber