TBMM'nin idari birimeleri taşınıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Sekreterliği için Meclis kampüsü içinde Dikmen Caddesi tarafında yapılacak bina için çalışmalar hızlandırıldı. Bu amaçla, personel ve muhasebe birimleri, Çevre ve Orman Bakanlığından kiralanan Atatürk Bulvarı üzerindeki binaya taşınmaya başlandı.

Meclise yapılacak yeni hizmet binası çalışmaları kapsamında Çevre ve Orman Bakanlığından 5 yıllığına kiralanan Atatürk Bulvarı üzerindeki binanın onarımı tamamlandı. Bunun üzerine kompleksin yapılacağı yerde bulunan binada görev yapan Personel ve Muhasebe Daire Başkanlığına bağlı İdari Şube Müdürlüğü, Personel ve Özlük İşleri Müdürlüğü ile Muhasebe Müdürlüğü, yeni binaya taşınıyor.

TBMM Basımevi, makinelerinin büyük oluşu nedeniyle Meclis kampüsü içindeki oto yıkama ve teknik garajın olduğu binaya geçecek. Basımevinin taşınması bu yıl sonunda tamamlanacak.

-BAŞTABİPLİK KAMPÜSTE KALDI-

TBMM Baştabipliği de şu anda hizmet verdiği binanın yıkılacak olmasından dolayı milletvekillerinin çalışma odalarının bulunduğu binaya taşınacak.

Baştabiplik, gelecek hafta Halkla İlişkiler Binası B Blok alt zemin katta hizmet vermeye başlayacak. Baştabipliğin taşınacağı yerde bulunan milletvekilleri ise aynı blokun üst katından taşınan Özlük ve Muhasebe Müdürlüklerinin odalarına yerleşecek.

Yeni hizmet kompleksi içinde yaptırılacak Genel Sekreterlik binası, 57 bin 715 metrekarelik alana kurulacak. 5 katı toprak altında kalacak 8 katlı binanın 3 katında milletvekillerinin çalışma ofisi ve toplantı salonları bulunacak.

Binanın alt zemin katında doktorluk, komisyon ve eğitim salonları, yemek salonu, banka, lostra, kuaför ve spor merkezi olacak.

Genel Sekreterlik binasının 1, 2 ve 3. alt katlarında ise 512 araçlık otopark yaptırılacak.

-KOMPLEKSİN ÖZELLİĞİ-

Meclisin, Dikmen Caddesi tarafında yapılacak yeni hizmet kompleksi, 82 bin 271 metrekarelik alan üzerinde olacak.

Ziyaretçi kabul binası, 7 bin 808 metrekarelik alana yapılacak. Ziyaretçi kabul salonunda, 1500 metrekare büyüklüğünde ziyaretçi bekleme salonu ve kafeterya yer alacak.

16 bin 748 metrekarelik alana yapılacak kütüphane araştırma merkezi ve arşiv binasında, 2 bin metrekare büyüklüğünde okuma salonu, süreli yayınlar ve dergi okuma salonları ile grup çalışma salonları ile milletvekilleri için kişisel çalışma odaları bulunacak.

Ayrıca bu binada sosyal etkinlikler için 700 kişilik konferans ve toplantı salonu, 300 metrekarelik genel ve özel sergi salonları, dinlenme salonu ve 200 metrekarelik kafeterya yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber