Uyuşturucu çetesinda 2 astsubay ve 2 uzman çavuş

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR (İHA) - İzmir'in Kiraz ilçesinde, aralarında iki astsubay ile iki uzman çavuşun bulunduğu 40 kişi, uyuşturucu ticareti yapmak ve satmak suçlarından adliyeye sevk edildi.

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Ödemiş, Beydağ, Bayındır ve Kiraz ilçelerinde 15 ayrı köyde oturan köylü, muhtar ve aralarında rütbeli askerlerin bulunduğu bazı kişilerin uyuşturucu ticareti yaptığı ihbarını aldı. Bölgede 6 ay çalışma yapan ekipler, çete lideri Hüseyin Ç.'nin liderliğinde bir köy muhtarının yardımıyla mısır tarlaları ve ormanlık alanlara kenevir bitkileri ekildiğini tespit etti.

Hakim kararıyla 35 iş yeri ve eve baskın yapan ekipler, aralarında muhtarın bulunduğu 36 kişiyi gözaltına aldı. Evler ve iş yerlerinde yapılan aramada 250 kilogram esrar, 30 bin kök kenevir, 25 adet değişik çap ve markalarda tabanca, 35 av tüfeği ve çok miktarda tabanca fişeği ele geçirildi.

4 RÜTBELİ ASKER GÖZALTINDA

Operasyonu genişleten jandarma ekipleri, çete lideri ve elemanlarının telefon kayıtlarında sürekli Kiraz İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli astsubaylar M.D., B.K. ile uzman çavuşlar A.D. ve M.C. ile telefon konuşması yapıldığını belirledi. Yapılan incelemede rütbeli 4 askerin çete üyelerine yardım ve yataklık yaptığı ve polis ve jandarma baskınını önceden haber verdiği ortaya çıktı. Çete üyelerinin 6 ay boyunca telefonlarını dinleyen ekipler, çete liderine "Reis" diye hitap ettiği ve esrar

maddelerine "koyun, kuzu" gibi isimler takarak şifreli konuştuğu tespit edildi.

Uyuşturucu çetesi elemanlarının bir yıl boyunca mısır tarlaları ve ormanlık alanlara kenevir ektiği ve elde edilen uyuşturucuları Manisa, Aydın ve İzmir illerine göndererek torbacı tabir edilen şahıslara sattığı belirlendi. İfadesi alınan 40 kişi, "Uyuşturucu ticareti yapmak ve satmak" suçlarından Kiraz Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber