Media Markt, 'En ucuz benim' iddiasıyla açıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektronik ürün satan ve müşterisine 'en ucuz fiyat garantisi veren Media Markt, ilk mağazasını İstanbul'da bugün açıyor

Avrupa'nın en büyük elektromarket zinciri Media Markt, Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul Ümraniye'deki Meydan Alışveriş Merkezi'nde açıyor. 50 binin üzerinde ürünün bulunduğu 3 bin 850 metrekarelik mağazada 85 personel çalışıyor. 14 ülkede toplam 470 mağazası olan Media Markt'ın iddiası, elektronik ürün ve elektrikli ev aletlerini en uygun fiyattan tüketiciye ulaştırmak. Bugün açılışa özel olarak 666 YTL'ye laptop, 699 YTL'ye LCD televizyon, 149 YTL'ye ipod satılacak.

Media Markt, yıl sonuna kadar Türkiye'deki mağaza sayısını 3'e çıkarmayı planlıyor. Türkiye'deki ilk mağazasının açılışında konuşan Media Saturn Holding Türkiye Genel Müdürü Mustafa Altındağ, Türkiye'ye büyük güven duyduklarını ve Media Markt ile Türkiye'deki elektronik perakendeciliğinde yeni bir dönemin başladığını söyledi. Türkiye ve Avrupa'da elektronik ürünler açısından aynı tüketici ihtiyaçları söz konusu olduğunu belirten Altındağ, "Avrupa'da 14 ülkeden sonra şimdi Türk tüketicisinin ihtiyacını karşılayacağız" dedi.

Altındağ, 70 milyonu aşan nüfus, her yıl yüzde 1.25'lik nüfus artışı, her yıl 650 bin kişinin evlenmesi, yüzde 5'in üzerinde büyüme ve AB katılım sürecindeki bir ülke olması dolayısıyla Türkiye'de bulunduklarını söyledi.

Rakamlarla Media Saturn Holding

15 ülkede faaliyet gösteriyor (Türkiye dahil)

Media Markt ve Saturn markaları altında 654 mağazası var

2006 yılı cirosu 15.2 milyar euro

42 binin üzerinde çalışanı var

Mağazalarında ortalama 50 binin üzerinde farklı ürün satılıyor

Genel müdürler mağaza ortağı!

Altındağ, her Media Markt mağazasının ayrı bir şirket olarak düşünülüp, mağaza genel müdürlerinin şirketin ortağı olduğunu ve aynı zamanda müteşebbis olarak mağaza ile ilgili belirlemeleri kendilerinin yaptığını kaydetti.

Altındağ, önümüzdeki günlerde Mersin ve Eskişehir'de birer mağaza açacaklarını belirtti.

Her zaman en uygun fiyat

Media Markt Ümraniye Mağazası Genel Müdürü Jan Mitilyan Media Markt Ümraniye mağazasında geniş ürün gamlarına sahip olduklarını, 50'den fazla dizüstü bilgisayar, 160 civarı plazma ve 140 civarı cep telefonu çeşidine sahip olduklarını belirterek, seçilen CD'deki şarkıların introlarının dinlenmesini Hi-Fi'de istenilen kombinasyon test edilmesini sağlayan yeniliklere sahip olduklarını ifade etti.

Mitilyan, mağazada şu anda 265 santimetrelik en büyük plazma TV'nin bulunduğunu kaydederek, her zaman en uygun fiyatı sunduklarını, markalı ürün ve fiyat garantileri olduğunu, kendi bölgeleri olan İstanbul içinde, mağazalarında olan bir ürünün başka bir yerde daha ucuza bulunması halinde, bunun farkını ödeyeceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber