25 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Eylül 2007 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA AJANSININ HABER BAŞLIKLARI

CUMHURBAŞKANI GÜL YÖK BAŞKANI TEZİÇ'İ KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:9.30)

-Cumhurbaşkanı Gül, Japonya Ankara Büyükelçisi Tomoyuki Abi, Moğolistan Ankara Büyükelçisi Khalıum Panidjunaı, Avustralya Ankara Büyükelçisi Peter Leo Doyle, Mısır Arap Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alaa el Hadidi'yi de ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:10.30/10.45/11.30/14.30)

-Gül ayrıca, Hacettepe Üniversitesi 2007-2008 Akademik Yılı açılışına da katılacak. (Saat:16.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ABD TEMASLARI

-Başbakan Erdoğan'ın New York'daki temasları sürüyor. Erdoğan'ın bugün de çok sayıda Devlet Başkanı ve Başbakanlarla görüşme yapması bekleniyor.

-MONOPOLY OYUNUNA İSLAMİ VERSİYON: ?CENNET BAHÇESİ?

-?Uygulamalı Müslüman Çocuk Oyun Seti-Cennet Bahçesi? ismiyle satılan, monopol oyunundaki esaslara göre İslami kurallar ve ibadetlerle düzenlenmiş kutulardan ilerleyenler sonunda "Cennete giriyor".

-Oyun, üzerine sayılar yerleştirilmiş bir döndürgeç yardımıyla oynanıyor ve ?besmele? ile başlıyor. Döndürgeçin gösterdiği sayı kadar kutularda ilerleyen oyuncu o kutuda yazanı yapmak zorunda. Kutuların bazılarında ibadet yapılması istenirken kimilerinde dini mesajlar veriyor. ?Ezbere Sure Oku, Şimdi Kur'an Okuma Zamanı, ?Bir İlahi Söyle?, ?İslam'da Örtünmek Farzdır?, ?Oyun Oynarken Dahi Namaz Kazaya Bırakılmaz?, ?Peygamberimize salavat getirin?, ?Cuma Müslümanların Bayramıdır?, ?Müslümanların Yılbaşı?, ?İki Rekat Namaz Kıl" yazan kutuları geçtikçe puan toplanıyor ve Cennete yaklaşılıyor.

-Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan ise oyunla ilgili olarak "Eğitiyor ve İslam'la ilgili olarak doğru bilgilendiriyorsa iyi bir oyundur. Ama mutlaka önce pedagoglar incelemeli" yorumu geldi.

-HYP LİDERİ ÖZTÜRK: ?TÜRKİYE DİNSİZLİĞE DOĞRU GİDİYOR?

-HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, ?Kuran'ın anladığı manada bir dinden söz ediyorsak, Türkiye dinsizliğe doğru gidiyor. Türkiye'yi taşıdıkları yer şirktir, din değil. Kuran'dan ve Hz Muhammed'den onay almayacak sahte bir dini, morfin gibi kullanıp Türkiye üzerinde her istediklerini yapıyorlar, hurafe dinini anestezi gibi kullanıyorlar? yorumunu yaptı.

-Prof. Dr. Öztürk, ?türban? adı verilen ve değişik tarzda bağlanan örtünün ise Müslümanlıkla ilgisinin olmadığını belirterek, ?Bize, ?İslamın diğer taraflarını bırakın, size bol cami yapmak, hanımların başını vurmak kafidir' diyorlar. Hanımların başındaki rahibe kıyafetidir. St Paul'ün İncil'e soktuğu kıyafettir. O bizim Müslüman insanın örtüsü değildir. Müslümanlara din diye başka bir şey bırakmadılar? diye konuştu.

-Öztürk, ?Türkiye darbeleri bile Allah'tan niyaz edecek duruma gelebilir. Şimdi ?darbe, darbe' laflarıyla ?cambaza bak? oyunu oynanıyor. Türkiye, darbelere bile el açıp dua edilecek bir noktaya sürükleniyor, Türkiye onu bile arayacak. Çok kaygılıyım bu noktada ben? dedi.

-ALEVİLİK ARAŞTIRMALARI MERKEZİ: ?DİN DERSİ DÜZENLEMELERİ ANAYASA'DAN ÇIKARILSIN?

-Alevilik Araştırmaları Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, zorunlu din derslerine ilişkin şikayetlerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görüşüldüğünü ve sızan bilgilere göre Türkiye aleyhinde karar çıkacağını söyledi. Yıldırım, ?Burada yapılması gereken şey zorunlu din eğitiminin Anayasal zorunluluk olmaktan çıkartılmasıdır? diye konuştu. AKP'nin yeni Anayasa çalışmalarını eleştiren Ali Yıldırım, din derslerinin seçmeli hale getirilmesinin ise ?mahalle baskısını? artıracağını öne sürdü.

-TÜRKİYE-FRANSA İLİŞKİLERİNDE ?YENİ İVME? Mİ?

-Fransa, Türkiye'nin AB üyeliği ve ?Ermeni Soykırımı? iddialarına ilişkin tavrı nedeniyle sarsılan ikili ilişkilerde ivme kazandırma çabasına girdi. Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Başbakan Erdoğan ile New York'taki görüşmesi, bu çabaların önemli bir halkasını oluşturuyor. Bunun ardından Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner, Ekim ayında Ankara'da ağırlanacak.

-Paris'in Türkiye ile ilişkileri canlandırma isteği, Cumhurbaşkanı Gül'e güven mektubunu sunan Fransa'nın yeni Ankara Büyükelçisi Emie tarafından iletildi. Emie, Anıtkabir defterinde Atatürk için ?Anısı ve bıraktığı miras, bizi birbirimize bağlayan olağanüstü ilişkileri daha da kuvvetlendirmek için bize daima rehberlik etsinler? diye yazdı.

-IMF İLE YENİ DÖNEM:İMF İLE TÜRKİYE'NİN DIŞ BORÇ ÖDEMELERİNİN GARANTİ EDİLMESİ İÇİN DÖVİZ REZERVİNE ENDEKSLİ ANLAŞMA GELİŞTİRİYOR

-IMF ile Türkiye arasında Mart ayında tamamlanacak olan stand-by anlaşmasının ardından ilişkilerin süreceği bildirildi. Ancak bu kez IMF Türkiye ekonomisinde istikrarın sağlanması için yürüttüğü "faiz dışı fazla" göstergesine dayalı program yerine, uluslararası piyasalardaki dalgalanmaya karşı dış borçların ödenmesinin garanti edileceği "döviz rezervine dayalı" program geliştiriyor. Buna göre, Türkiye belli bir döviz rezervini garanti edecek. Altı ayda bir prerformaslar rezerv üzerinden incelenecek. IMF'den kredi kullanılmayacak, ancak IMF uluslararası piyasalara Türkiye için hem güvence verecek, hem de uluslararası piyasalarda oluşacak bir krize karşı, rezervdeki olası bir düşüşün bir kısmını telafi etme garantisi sağlayacak. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de anlaşmada performans olacak rezerv oranı ve garanti edilecek rezerv desteği üzerinde pazarlıklarını sürdürüyor. Anlaşma Ekim'de Washington'da toplanacak Dünya Bankası IMF Zirvesinde sonuca bağlanacak.

-OECD: ÜNİVERSİTELER BÖLGELERİNİ KALKINDIRMALI

-Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı tarafından hazırlanan ?Yüksek Eğitim ve Bölgeler: Yerkürede Rekabet, Bölgede Hizmet? başlıklı rapor açıklandı. Raporda yeniliklerin (inovasyon) canlı toplulukların, yetenekli insanların ve üniversitelerin bulundukları bölgelerin çevresinde ortaya çıktığı belirtildi.

-EPDK LİSANS TİCARETİNE KARŞI SIKIYÖNETİM İLAN ETTİ

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yenilenebilir enerjide lisans aldığı halde yatırımı gerçekleştirmeyerek lisans ticareti yapanlara karşı yeni düzenleme yaptı.

-Bundan sonra yenilenebilir enerji lisansları için kurulu güce göre yatırım bedelinin yüzde 1 ila 3'ü arasında teminat mektubu alınacak. Bazı durumlarda teminat mektupları idareye gelir kaydedilebilecek.

-Mevcut lisansı bulunan şirketler yeniden lisans ister veya lisans isteyen bir şirkette yüzde 5 ila 10 üzerinde hisse sahibi olursa, yeni lisans, mevcut lisans kapsamındaki yatırım programa uygun olarak ilerliyorsa verilecek.

-TOKİ SEYRANTEPE MODELİNİ KAMUDA DA UYGULAYACAK

-TOKİ, Galatasaray'ın Seyrantepe projesinde uyguladığı modeli kamunun kullanımı için de yaşama geçirecek. Başbakanlık'ın olur verdiği proje çerçevesinde, TOKİ Milli Piyango'nun Beysukent'teki arsasını alarak, Söğütözü'nde hizmet binası yapacak.

-Milli Piyango, yeni hizmet binasına, Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde memur maaşlarının ödenmesinde zorluk çekilen bir dönemde verdiğe paranın karşılığında aldığı iki arazi sayesinde kavuşacak.

-MALİYE'DEN VERGİDE KÖTÜ PERFORMANS

-Yılın ilk sekiz ayında 118 milyar YTL vergi tahakkuk ederken, tahsilat 99.3 milyar YTL ile bunun yüzde 84.2'ü düzeyinde kaldı. Geçen yıl aynı dönemde tahsilat oranı yüzde 87'nin üzerindeydi. Beyana dayalı gelir vergisinde yüzde 50'ye, kurumlar vergisinde yüzde 10'un alına inen tahsilat oranını, dolaylı vergiler yükseltti. 81 ilin 69'unda vergi tahsilatının tahakkuka oranı geriledi.

-TMSF, SAGRA'YI SATIŞA ÇIKARIYOR

-Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Sagra Ticari ve İktisadi Bütünlüğu'nü, satışa çıkaracak. (Saat:11.00)

-DERİ SEKTÖRÜ KÜRESEL ISINMA VE ÇİN MAĞDURU

-Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şinasi Güneş, deri sektörünün küresel ısınma ve Çin mallarından çok olumsuz etkilendiğini belirterek, "Çok insan bu sene işini kaybetti ve daha da kaybedecek. Tuzla'da 200 tane fabrika vardı. Ama şuan 20-25 tane kaldı. Böyle devam ederse ne yazık ki, daha da azalacak ve her yıl bir öncekini aratacak" dedi.

-TÜRKODER:?FIRINCILAR PİDE SATIŞINDA ?RAMAZAN FIRSATÇILIĞI' YAPIYOR?

-Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Ali Er, Ramazan'da fırıncıların 25 yeni kuruştan satılan ekmeği az çıkararak, yurttaşları 75 yeni kuruştan satılan Ramazan pidesine yönlendirdiğini savundu. Er, ?Normal ekmeği daha az piyasaya verip, pide satışını arttırmaya gitmek fırsatçılıktır. Yetkililer harekete geçmeli? dedi.

-TÜRK-İŞ VE TİSK'DEN ORTAK PROJE

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TİSK ve TÜRK-İŞ tarafından ortaklaşa yürütülen "Yerel Düzeyde İşgücü Piyasasını İzleme ve Yönlendirme Mekanizmalarının Etkinleştirilmesi Projesi"nin sonuç toplantısına katılacak. (Saat:9.30)

-BAKAN EKER DÜNYA BANKASI TÜRKİYE DİREKTÖRÜ ZACHAU'YU KABUL EDECEK

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'yu kabul edecek. (Saat:14.00)

-ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM TEMEL ATMA TÖRENİNDE

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Eskişehir yolunun Sivrihisar-Eskişehir-Bozüyük Yolu Kanlıpınar Mevkii 14. Bölge Hududu Bölünmüş Devlet Yolunun temel atma törenine katılacak. (Saat:11.00)

-ATO'DAN BAKAN GÜNAY'A ZİYARET

-Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı makamında ziyaret edecek. (Saat:13.00)

-AMPD PERAKENDE ENDEKSİ AÇIKLANIYOR

-Türk perakende sektörünün ve Türkiye ekonomisinin nabzını tutacak bilgi ve verileri içeren Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Perakende Endeksi'nin ilk sonuçları, Dikilitaş Plaza'da düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak. (Saat:11.30)

-YENİ SEÇİLEN TESK BAŞKANI PALANDÖKEN'E ZİYARET

-İşveren Grubu'ndan TOBB, TİSK, Çalışanlar Grubu'ndan Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Kamu-Sen, diğer Sosyal Kesimler Grubu'ndan ise TZOB ve TESK'in içinde yer aldığı Ekonomik ve Sosyal Konsey'in sivil kanadını temsil eden meslek kuruluşları ve sendikalarının başkanları, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanlığı'na seçilen Bendevi Palandöken'i ziyaret edecek. (Saat:12.00)

-CHP'Lİ YALÇINKAYA: ?ESKİ GENEL MERKEZ BİNASI YURT OLARAK KULLANILSIN"

-CHP Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçınkaya, CHP'nin önceki genel merkez binasının öğrenci yurdu olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Yalçınkaya, ?Orası 500 kişilik bir öğrenci yurdu olarak kullanılmalı. 500 öğrenci demek 500 eğitimli propagandist demektir? dedi. Yalçınkaya, CHP'li belediyelerin ve İş Bankası'nın da yurda sponsor olabileceğini söyledi.

-İSTANBUL BİENALİ, 2 HAFTADA 30 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

-İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Bienali sergileri, kapılarını açtığı 8 Eylül gününden bu yana 30 bini aşkın sanatsever tarafından ziyaret edildi. 4 Kasım tarihine kadar açık olacak bienali 100 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

-YARDIM KURULUŞUNA BAĞIŞ DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ OLDU

-Cenaze törenlerine özgü kullanılan çicek yerine yardım kuruluşuna bağış yöntemi doğum günü kutlamaları için de kullanılmaya başlandı.

-YARGITAY, TEMİZLİKÇİ KADINA SARKINTILIĞI "CİNSEL SALDIRI" SAYDI

-Yargıtay, evinde temizlik yapan kadının kollarını tutup sarılarak birlikte olmak isteyen kişinin "sarkıntılık" suçundan değil, "cinsel saldırı" suçundan yargılanması gerektiğine karar verdi. Bu suçu işleyenler, 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

-IBM 2011'DE İNSAN BEYNİNE EŞİT BİLGİSAYAR ÜRETECEK

-IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, IBM'in 2011'de insan beynine eşit kapasitede bilgisayarlar üretir hale geleceğini belirterek ? Proje başladı ve ilerliyor. Bilgisayarlar ne zamanki duyguları da olan, düşünen ve öğrenen bilgisayarlar haline gelirse o zaman hayat çok daha zorlaşacak insan için. Demek ki 2011'lerden sonra beynimiz gerçek bir rakip ile tanışacak? dedi.


ANADOLU AJANSININ HABER BAŞLIKLARI

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek Japonya ve Moğolistan'ın Ankara büyükelçileri Gül'e veda edecek, Avustralya ve Mısır Arap Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçileri ise güven mektuplarını sunacak.

- Hacettepe Üniversitesi'nin 2007-2008 akademik yılının başlaması dolasısıyla Beytepe Kampüsü'nde düzenlenen törene katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül, akşam saatlerinde İstanbul'a gidecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de...

- BM Genel Kurul toplantıları için New York'ta bulunan Başbakan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un devlet ve hükümet başkanları, başkan yardımcıları ve veliaht prensler ile eşleri onuruna vereceği kahvaltıya katılacak.

- Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Romano Prodi'nin de aralarında bulunduğu devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak.

- İsrail Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'yi kabul edecek olan Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush'un heyet Başkanları ve eşleri onuruna vereceği resepsiyona katılacak.

- Başbakan ile birlikte New York'da bulunan Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan da BM'de ikili temaslarına devam edecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Ünal İnanç, Türkiye Kalp Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Çetin Yıldırımakın, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kalp-Akciğer Nakli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr Mehmet Emin Özdoğan ile TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler'i ayrı ayrı kabul edecek.

4- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eskişehir'de çevre yolunun genişletme çalışmasını başlatacaklar.

5- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'yu makamında kabul edecek.

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da, TİSK ve TÜRK-İŞ'in ortaklaşa düzenlediği, "Yerel Düzeyde İşgücü Piyasası İzleme ve Yönlendirme Mekanizmalarının Etkinleştirilmesi Projesi" ile ilgili toplantıya katılacak.

7- KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı'nın Roma ziyareti devam ediyor.

- Avcı, İtalya Meclisinde düzenlenecek toplantıda KKTC vatandaşlığına geçen İtalyan milletvekili Maurizio Turco ve Radikal parti MYK üyesi Marco Perduca'nın pasaportlarını verecek.

- Turgay Avcı'nın İtalya meclisinde basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

8- Şili Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Rodolfo Codina, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ı ziyaret edecek.

9- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ile TBMM'de görüşecek, Grup Başkan Vekili Kemal Anadol da İzmir'e ikinci havaalanı yapılması konusunda bu ilde basın toplantısı yapacak.

10- Ekonomik ve Sosyal Konsey'in sivil kanadını temsil eden meslek kuruluşları ve sendikalar, yeni seçilen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret edecek.

11- Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD), İstanbul'da, "Vizesiz Avrupa" konusuna ilişkin olarak, Adalet Divanı'nın kararlarıyla ilgili bilgilerin, akademik dokümanların, TÜGİAD'ın önerileri ve çalışmalarının paylaşılacağı bir toplantı yapacak.

12- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), 39 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı Sagra Gıda Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ihalesi, İstanbul'da yapılacak.

13- Kocaeli ve Kırklareli üniversitelerinde yeni akademik yıl açılış törenleri yapılacak.

14- "Nezih Demirkent Basın Ödülleri", İstanbul'da törenle sahiplerine verilecek.

15- Tören...Toplantı...

- Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi'nin başlaması nedeniyle Çanakkale Şehitler Abidesi'nde çeşitli illerden gelen öğrencilerin katılımıyla tören yapılacak.

- Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Novamed işçileri grevinin birinci yılına destek amacıyla düzenlenen toplantıda konuşacak.

- Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, basın toplantısı yapacak.

- Uçan Süpürge kadın kuruluşu yetkilileri, İzmir'de, "Kadın 2007" projesi hakkında bilgi verecek.

16- Balkanlar'da iftar yemeği...

- Merkezi Edirne'de bulunan Balkan Türkleri Federasyonu, Türklerin yoğun olduğu Bulgaristan'ın Razgrad, Filibe ve Smolen kentleri ile ilçe ve beldelerinde iftar yemeği verecek.

- Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Zülfettin Hacıoğlu: -"Balkanlar'da yaşayan soydaşlarımız arasında birlik ve beraberliği daha da güçlendirmek için iftar yemeklerine önem veriyoruz."

17- İhracatın vitrini: Yurt dışı fuarlar...

- Türkiye, 2008 yılında, yurt dışında milli düzeyde 120 fuara katılacak.

- Çin'den AB ülkelerine, ABD'den Tunus'a kadar bir çok ülkede düzenlenecek fuarların, otomotivden mücevhere kadar geniş bir yelpazesi bulunuyor.

18- 31. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası finalleri, İtalya'da sürüyor.

- (A) Grubu'ndaki 2. maçında Türkiye, Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

19- Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası finalleri 2. Tur (E) Grubu'nda ilk maçında Türkiye, Almanya ile mücadele edecek.

20- Futbolda Fortis Türkiye Kupası 2. kademe maçlarından ikisi bugün Ankara ve İstanbul'da yapılacak.

- Ankaragücü deplasmanda Tepecik Belediyespor ile karşılaşırken, Gençlerbirliği kendi sahasında Akçaabat Sebatspor'u ağırlayacak.

21- İzmir'de düzenlenen Uluslararası Futsal Turnuvası'nın 3. gününde Türkiye, Azerbaycan ile karşılaşacak.

22- Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı, Emir Preldzic, Gasper Vidmar, Serhat Çetin ve Willie Solomon ile Fenerbahçe Stadı Basın Toplantı Odası'nda sözleşme imzalayacak.

23- Efes Pilsen'in yeni antrenörü David Blatt:

- "Avrupa basketbolunda çok tecrübeliyim ama Türkiye'de, mahalledeki yeni çocuğum ve öğrenecek çok şeyim var."

- "Bu takımın çoğunu ben seçtim ve oyuncuları çok iyi biliyorum ama biraz zamana ihtiyacım var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber