'Eşinin rektörünü beraat ettirdi' başlıklı habere tekziptir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CEVAP VE DÜZELTME METNİ (TEKZİPNAME)

DÜZELTMEYİ ( TEKZİBİ ) GÖNDEREN : Prof. Dr Süeyman OKUDAN , Selçuk Üniversitesi. Rektörü, KONYA

MUHATAP: Mustafa DOLU, Akşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, Davutpaşa Caddesi No: 20/98, Topkapı-İstanbul

DÜZELTME (TEKZİP ) METNİ: ?AÇIKLAMA: Ulusal Akşam Gazetesinin 24 Eylül 2007 tarihli nüshasının 19 uncu sayfasında Kıvanç EL tarafından kaleme alınan ?Eşinin rektörünü beraat ettirdi? başlıklı haberde hakkımda yer alan hususlar tamamen gerçeğe aykırı, kamuoyunu yanıltıcı, kişisel onur ve haysiyetimi kırıcı niteliktedir, şöyleki;

1-Konya 3 üncü Asliye Ceza Mahkemesinde sadece bir tek görevi ihmal suçlaması dolayısıyla yargılandım ve beraat ettim. Dolayısıyla hakkımda 8 dava açılmış ve bu davalardan beraat etmiş değilim.

2-Hakkımda beraat kararı veren Konya 4. Asliye Ceza Mahkemesi değil; Konya 3. Asliye Ceza Mahkemesidir.

3-Davaya bakan Mahkemenin Hakimi Gülümser Ateş' in eşi Prof. Dr. Ali ATEŞ' in üniversitemizde öğretim üyesi olduğu doğrudur; ancak 24/03/2004 tarihinde atanan ilgili öğretim üyesiyle aynı dönemde 27 profesörün ataması aynı usullerle yapılmıştır. Kaldı ki; atama kriterlerine göre puanı yetmediği halde atandığı hususu yanlıştır, üniversitemiz atama kriterlerine göre profesörlük için 300 puan gerekli olduğu halde ilgili öğretim üyesi 400 puanla profesörlük kadrosuna atanmıştır.

4-Hakkımda YÖK tarafından lüzumu mahkeme kararı verilmiş, evrak Konya Cumhuriyet Başsavcılığına gelince Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan UYAP sistemine girilmiş, davaya bakacak mahkeme hiçbir savcı veya hakimin dahli olmadan tamamen bilgisayar ortamında ve otomatik olarak belirlenmiştir. Hangi davaya hangi mahkemenin bakacağı tamamen otomatik tevzi usulüyle, dışarıdan bir müdahale olanağı olmaksızın belirlenmektedir. Yargılanmaya başlamamdan yaklaşık üç sene önce atanması yapılmış olup öğretim üyesi ile davayı gören hakimin seçimi ve tarafsızlığı ile ne ilgisi vardır, bu hususun kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

5-Hakimin davaya bakamayacağı haller 5271 sayılı CMK m.22' de sayılmış olup bunlar arasında eşinin sicil amirinin bulunması geçmemektedir. Dolayısıyla dosya kendi mahkemesinde düşen davaya bakmaktan kaçınamayacağı ortadadır.

6-CMK m.24 uyarınca davaya katılan/katılanlar tarafından ??????. İstenmemiştir. Dolayısıyla hakimin tarhsızlığın da hiç kimsenin bir şüphesi bulunmamaktadır.

7- Hakim, hakkımda lüzumu muhakeme kararı veren YÖK'ü davaya katılan (müdahil) sıfatıyla kabul etmemesi gerekirken kabul etmiş ve böylece temis hakkı olmayan YÖK bu hakkı kullanmıştır. Dolayısıyla hakimin bana karşı iltimaslı hareket etmediği, aksine aleyhimde olabilecek usul hataları yaptığı ortadadır.

8- Mahkeme, dosyayı tarafsız bilirkişilere inceletmiş, hiçbir eksik bırakmadan incelenmesi tamamlanmış ve bundan sonra beraat kararı vermiştir. Dolayısıyla verdiği karar usul ve yasaya uğundur.

Yukarıdaki açıklanan hususlar kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.?

Ceza ve hukuk davaları yoluyla talep edeceğim haklarım saklı kalmak şartıyla yukarıda belirtmiş olduğum cevap ve düzeltme metninin Gazetenizin aynı sayfa ve sütunlarında, aynı puntolarla yayımlanmasını, aksi taktirde gerekli yasal yollara tarafımdan başvurulacağının bilinmesi hususunda rica ederim.

Sayın Noter, 3 nüsha olarak düzenlenen işbu Düzeltme Metninin (tekzip namenin) bir nüshasının muhataba tebliğini, bir nüshasının dosyada saklanmasını ve bir nüshanın da onaylanarak tarafıma verilmesini arz ederim.24.09.2007

Prof. Dr. Süleyman OKUDAN

S.Ü. Rektörü KONYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber