Afyon valisinden irtica çıkışı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFYONKARAHİSAR Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) yeni akademik yılı töreninde konuşan Vali Haluk İmga, Sevr planlarının devam ettiğini, bölücü ve irticai faaliyetlere karşı uyanık olunması gerektiğini vurgularken, Devlet eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise ülke olarak sorulması gereken tek sorunun, ?Küreselleşmenin neresindeyiz?'' sorusu olduğunu savundu.

AKÜ'nün yeni akademik yılı, düzenlenen törenle başladı. Açılış törenine eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman da katıldı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Altuntaş, üniversitede 25 bini aşkın öğrencinin öğrenim göreceği yeni bir akademik yıla başladıklarını kaydetti. Üniversitelerin Cumhuriyet'in aydınlanma projesinin ana unsurları ve Türk ulusunun ilerleme ve çağdaş uygarlığı yakalama çabalarının öncü güçlerinden olduğunu belirten Prof. Dr. Altuntaş, ?Ulusumuzun önemli bir kısmını oluşturan genç nüfusumuzun eğitiminde, ülke sathına yayılmış genç üniversitelerimize önemli görevler düşmektedir. Eğitimli genç bir nüfus için üniversitelerimizin elbetteki kalite artışıyla yaygınlaşması gereklidir. Türkiye'nin yollarının ve iklimlerin kavşak noktası olan Afyonkarahisar'da bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda iyi olmak ve iddialı olmak zorundayız. Kuruluşu 15 yıl öncesine dayanan genç ve dinamik AKÜ'de bu bilinçle çalışmalarımızı yürütmekteyiz'' diye konuştu.

VALİ'DEN İRTİCA UYARISI

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga da Türkiye'deki olayların doğru analiz edilmesi için, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde zamanın yönetimine dayatılan ve Türk ulusunun tarihten silinmesi anlamına gelen Sevr Anlaşması'nın hükümlerine bakılması gerektiğini vurgularken, şunları söyledi:

?Milletimiz Atatürk önderliğinde bu oyunu bozmuş, Misak- ı Milli sınırları oluşturulmuş ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ancak aradan geçen 84 yıl boyunca bunu içine sindiremeyen bazı ülkeler, ülkemizin gelişmesinin önüne bir engel koymuşlardır. Toplumumuzda huzuru bozarak bizi birbirimize düşürerek, ülkemizin gelişmesini önlemeye çalışmışlardır. Bu süreç hala devam etmektedir. Bu konuda uyanık ve tedbirli olmamız gerekir. 1980 Öncesi sağ- sol çatışmalarıyla 5 bin insanımızın, 1980 sonrası bölücülük sahneye konarak 30 bin insanımızın kaybına sebep oldukları gibi 100 milyar dolarlık maddi kayba neden olmuşlardır. İşte, bütün bu oyunları çok iyi değerlendirmememiz gerekmektedir. Sizleri şu veya bu şekilde yanına çekmeye çalışan bölücü ve irticai faaliyetlere karşı uyanık olmalısınız. Sizler, ülkemizin aydınlık geleceğisiniz. Atatürk ilke ve inkılaplarının gösterdiği yoldan ayrılmayınız.''

ŞENER: KÜRESELLEŞMENİN NERESİNDEYİZ?

Devlet eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise konuşmasını bilgi teknolojisindeki gelişmelere ayırdı. Şener, şöyle dedi:

?Bilgiye erişmek için büyük metropollere, uluslararası merkezlere gitmenin gereği yok. Eğer donanımınız yerindeyse, çağdaş bilgiye erişmek için, değil büyük üniversitelerde okumak, köyde veya kentte yaşamak arasında fark yoktur, kalmamıştır. İşte böylesine hız denizinde yüzdüğümüz, değişimin geçmişte görülmemiş büyük bir hız kazandığı, rekabetin yerel ve ulusal olmaktan çıkıp küresel boyutlara ulaştığı bir dünyada ayakta kalabilmek, var olabilmek ve geleceğe güçlü bir şekilde yürüyebilmek gerçekten çok zor bir iştir. Fedakarlık ister. Dünyayı doğru anlamayı ve yorumlamayı gerektirir. Birey, firmalar, işletmeler, ülke olarak sorabileceğimiz tek bir soru vardır; Küreselleşmenin neresindeyiz?''

ŞENER'E PLAKET.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Abdüllatif Şener'e yaptığı çalışmalardan dolayı plaket verdi.

AKÜ'nün çeşitli bölümlerini yüksek puanla kazanan öğrenciler de Pınar Kahveci, Ahmet Faruk Kemaloğlu, Makbule Çiğdem Çelik, Muhammed Selçuk Kaya, Ömer Akgün, Mustafa Karakuş, Kezban Uzun, Aykut Sezli, Hanife Kılıç, Muhammed Ali Günal, Şahin Özcan, Çiğdem Su ve Saliha Şimşek'e ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

Açılış töreni AKÜ Devlet Konservatuarı Oda Orkestrası'nın verdiği konserle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber