30 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 30 Eylül 2007 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI NAZARBAYEV ANKARA'DA

-Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarayev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e dostluk ziyaretinde bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.

-Nazarbayev, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından karşılanacak ve iki Cumhurbaşkanı Köşk'te bir süre görüşecek. (Saat:11.00/11.15)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki temaslarının ardından bugün Türkiye'ye dönüyor.

-DSP'DEN ANAYASA DEĞERLENDİRMESİ

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, parti genel merkezinde, anayasa değişiklik taslağı ile ilgili basın toplantısı yapacak. (Saat:11.00)

-YILDIRIM AKTUNA'NIN VEFATI

-Eski Sağlık Bakanlarından Yıldırım Aktuna'nın vefatıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

-MECLİS YOĞUN GÜNDEMLE AÇILACAK

-Yeni anayasa tartışmaların gölgesinde kalsa da, şimdiden birçok önemli kanun Meclis gündeminde yerini aldı. Geçen yasama döneminde Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilen Vakıflar, Petrol ve Nükleer Santral Kanunları dışında Hükümet tarafından Meclise listesi gönderilen 83 tasarı, gündemin ilk sıralarına girdi. Hükümetin sürpriz tasarılar göndermemesi durumunda Ekim ve Kasım aylarında ağırlıklı olarak bu tasarıların görüşülmesi bekleniyor

-Bu arada gündemin önemli bir maddesi de 21 Ekim'de yapılacak referandum olacak. Referandum sonuçlarının, yeniden bir Cumhurbaşkanı seçilmesini gerektirip gerektirmeyeceğinin de aralarında bulunduğu birçok belirsizliğin Meclis gündemine taşınması bekleniyor

-Bütçe takviminin işlemeye başlamasıyla, Kasım'da 2009 Bütçesi Plan Bütçe Komisyonunda, Aralık ayında da Genel Kurul gündemine alınacak

-ANAYASA TASLAĞINDA MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI GÜVENCEYE ALINDI

-1982 Anayasasının 86. Maddesinde düzenlenen milletvekili maaşlarına ilişkin düzenleme, AKP tarafından hazırlattırılan taslakta 63.Maddede hemen hemen aynen yeraldı.

-Diğer emeklilerin işe girmeleri durumunda maaşlarının kesilmesine rağmen, 1982 Anayasası ve taslağa göre, milletvekilleri, emekli olmaları durumunda, diğer çalışanlardan farklı olarak emekli maaşını almaya devam edecekler. Bu durumda emeklilik hakkı kazanmış olan milletvekilleri aylık 11 bin YTL civarında maaş alabilecekler

-BAYKAL'IN AKRABASI NEŞŞAR DA HALUK KOÇ'U DESTEKLİYOR

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın akrabası ve eski Denizli Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Neşşar da Haluk Koç'un Genel Başkan adaylığını destekliyor.

-BORSA 56 BİN DİRENCİNİ ZORLAYABİLİR

-Kurda önemli destek seviyeleri olarak gösterilen bölgelerin teker teker kırılmasıyla birlikte doların düşmesini değerlendiren uzmanlar, alım müdahalelerinin gerçekleşmemesi halinde dolar kurunun 1.10 seviyelerine inebileceği öngörüsünde bulundu.

-BORSA'DAN SICAK PARAYA SÜPER GETİRİ

-Bir yıl önce İMKB'de yatırım yapan yatırımcının her 1000 doları 819 dolar kazandı. İMKB'nin dolar bazında yıllık getirisi yüzde 81.9'a ulaştı. Son bir yılda İMKB Endeksi yüzde 46.4 artanken, dolar kuru yüzde 19.5 geriledi. Yabancı yatırımcıların İMKB'deki portföyü bir yılda yüzde 114 artışla 64.9 milyar dolara, payı da yüzde 7.1'ye ulaştı.

-CAM ŞİRKETLERİNDE SERMAYE ARTIRIM YARIŞI

-Türkiye Şişe Cam, sermyesini 525.9 milyon YTL'lik artırımla 949.4 milyon YTL'ye, Trakya Cam 180.8 milyonluk artırımla 478.2 milyona, Anadolu Cam da 164.6 milyonluk artırımla 316 milyon YTL'ye çıkaracak.

-SAKIZ TALEBİ ARTTI, PAZAR 238 MİLYON DOLARA ULAŞTI

-Cadbury Kent Gıda Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Taşçı, geçmişte daha çok çocuklar tarafından çiğnenen sakıza, son yıllarda yetişkinlerin de giderek daha fazla ilgi gösterdiğini belirterek, ?Sakız artık kentli bir insanın, iş kadınının, öğrencinin çantasının vazgeçilmez aksesuarlarından biri olmuştur.Pazarın büyüklüğü 238 milyon dolara ulaştı? dedi.

-İSTANBUL VE KAHİRE'DEKİ HZ OSMAN'IN KUR'AN MUSHAFLARI ORJİİNAL Mİ?

-Eski Diyanet İşleri Başkanı ve eski AKP Milletvekili Tayyar Altıkulaç, ikisi Türkiye'de biri Kahire'de bulunan, Hz Osman tarafından yazdırıldığına inanılan üç Kur'an Mushaf'ı üzerinde yaptığı çalışma sonucunda, Mushafların, orijinalinden kopya edildiği sonucuna vardı.

Altıkulaç, Mushaf'ların 7. veya 8. asırda yazılmış olduğunu belirterek, ?Hz Osman'ın yazdırdığı Mushaf'lar olmasa da, en azından bu Mushaflar 13 asır önceden bize intikal eden değerler? dedi

- Altıkulaç'ın üzerinde çalıştığı üç Kuran Mushafı ile ilgili dijital çekimler kitap halinde araştırmacıların incelemesine sunulacak

-PİYANGODA SINIRSIZ DEVİR HEYECANI BAŞLIYOR

-Milli Piyango Genel Müdürlüğü, sınırsız devire olanak sağlayacak yeni şans oyununu 18 Ekim'de oynatmaya başlayacak. Sayısal Loto ile aynı sistemin uygulanacağı Süper Loto 6/54'te 6 rakam 49 yerine 54 rakam içinde bilinmeye çalışılacak.

54 rakam içinde 6 rakamı tutturma ihtimali 26 milyonda bir olduğundan büyük ikramiyede devirler artacak. Her perşembe çekilişi yapılacak oyunda devir sınırı bulunmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber