İzmir'de aktarmalı ulaşım yaygınlaşıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halktan büyük ilgi gören Aktarmalı Ulaşım Sistemi'nin uygulama alanı genişletildi ve metropoldeki tüm Besleme (B) hatları da kapsam içine alındı. Büyükşehir, 2007'nin sonuna kadar toplu taşıma sistemindeki tüm araçları sisteme dahil edecek. 1 saat içinde değiştirilen toplu taşıma araçlarında yüzde 50 indirim hakkı kazanılacak.

Toplu ulaşımda çağdaş standartları yaşama geçirebilmek için raylı sistemi yaygınlaştırma projeleri ile klimalı otobüs ve yolcu gemileri alımına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da Aktarmalı Ulaşım Sistemi'ni yaygınlaştırarak, zamandan ve paradan tasarruf sağlamaya çalışıyor.

Bugüne kadar pilot olarak uygulanan Aktarmalı Ulaşım Sistemi, sadece ?A? simgeli 100 otobüs, metro istasyonlarındaki Aktarma (A) turnikeleri ve vapur iskelelerindeki Aktarma (A) turnikeleri arasındaki Kentkart'lı geçişlerde uygulanırken, halktan gelen olumlu tepkiler üzerine, uygulamanın metropol alandaki tüm Besleme (B) hatlarına da yaygınlaştırılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda 1 saat içinde değiştirilen toplu taşıma araçlarında yüzde 50 indirim hakkı kazanılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karar çerçevesinde, metroya yönelik 37 hat, vapura yönelik 28 hat ve bunların dışında 19 kısa hatta 261 otobüs ile Aktarmalı Ulaşım hizmeti verilmeye başlandı. İzmirlilerin toplu ulaşımda zamandan ve paradan tasarruf etmesini sağlayan sistem, yıl sonuna kadar tüm toplu taşıma araçlarında uygulanacak. Bu yıl 12 Şubat'ta başlayan Aktarmalı Ulaşım Sistemi, sadece otobüs, metro ve vapurlarla sınırlı kalmayarak, Aliağa-Menderes hattına da entegre edilecek. Aktarmalı Ulaşım Sistemi'nin şehir içi toplu ulaşımında çok büyük avantajlar getireceğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ?Sistemin yaygınlaştırılmasıyla, vatandaşlarımızın ulaşım harcamalarını biraz daha düşürerek bütçelerine olumlu katkı sağlanacağını düşünüyoruz? dedi.Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti, ?İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşımla ilgili stratejilerinde hep özenli olmuş, hep halk yararını ve yenilikleri ön planda tutmuştur. Amacımız, vatandaşlarımızın bütçelerindeki ulaşım yükünü mümkün olduğunca hafifletebilmek ve toplu taşımadaki sürat ve konforu artırmaktır. Tüm çalışmalarımızı bu konu üzerinde yoğunlaştırdık"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber