Düşünce dersi kitapsız olacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye'de ilk kez bir ders için kitap kullanılmayacak. Dersin adı; Düşünme Eğitimi. Öğrenciler öğretmeni dinleyecek, tartışmalar yapacak, fikir üretecek.

YAKUP BULUT / ANKARA

İlkokul öğrencilerine "Düşünme Eğitimi" dersi hiç kitap kullanılmadan verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ilköğretim 6,7 ve 8. sınıflara seçmeli olarak koyulan derste ders kitabı, öğrenci çalışma kitabı ve benzeri eğitim araçlarının kullanılmamasına karar verdi. Kararla dersin içeriği tamamen öğretmenlerin sözlü anlatımına bırakılırken, sadece öğretmenlerin kullanması amacıyla Öğretmen Kılavuz Kitabı hazırlanmasına karar verildi.

?SORGULAMA TOPLULUĞU?

Bakanlığın "Düşünme Eğitimi" dersi için kurduğu Özel İhtisas Komisyonu'nun hazırladığı müfredat programına göre öğretmenlerin sınıf ortamını "sorgulama topluluğu"na dönüştürmesi istendi.

Öğretmenin sınıfa rehberlik etmesi, gerekli ve yeteri kadar müdahalede bulunarak, derste beyin fırtınası, altı şapkalı düşünme, tartışma, örnek olay incelemesi gibi uygulamalar yaparak, sokratik sorgulama ve soru cevap yöntemlerini ağırlıklı olarak kullanması istendi.

Haftada bir saat olan dersteki tartışmalarda fıkra, hikaye, gazete, fabl, karikatür, fotoğraf ve filmlerle öğrencilerin deneyimleri dinlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber