İzmir'deki patlamanın nasıl meydana geldiği belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Buca ilçesinde bir alışveriş merkezi önünde patlama meydana geldi.

Şirinyer'deki bir alışveriş merkezi önündeki çöp bidonunda patlama oldu. Patlamada, ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaralandığı öğrenildi.


İzmir'de torbadaki patlayıcı infilak etmiş

İzmir - İzmir'in Buca ilçesindeki patlamanın, temizlik görevlisinin Şirinyer'de bir alışveriş mağazasının yakınında bulduğu bir torbayı çöp kutusuna atmak istediği sırada, torbanın içinde bulunan patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.

Buca Belediyesi ile anlaşmalı bir firmada temizlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Özşefik (52), Menderes Caddesi'nde yol ve kaldırımları temizlediği sırada, Şirinyer Parkı ile yanındaki alışveriş mağazasının kesiştiği noktada bir torba buldu. Özşefik'in torbayı yol kenarındaki çöp kutusuna atmak istediği sırada torbada patlama oldu.

Patlama nedeniyle Mustafa Özşefik ile yakınında bulunan ve aynı temizlik firmasında çalışan Metin Fayat (41) yaralandı. Temizlik işçileri, çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Özşefik'in ameliyata alındığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Fayat'ın ise ayağından yaralandığı öğrenildi.

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi, patlamanın meydana geldiği bölgenin çevre güvenliğini sağladı.

Torba içindeki patlayıcının kim veya kimler tarafından bırakıldığının araştırıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber