İzmir'de ikinci bir patlama daha oldu: 1 ölü, 3 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Buca ilçesinde ikinci bir patlama meydana geldi. Sabah saatlerindeki patlamanın ardından yaralar sarılmadan saat 11.35 civarında ikinci bir patlama oldu.

İkinci patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı., olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Henüz kim tarafından bırakıldığı belirlenemeyen parça tesirli bombanın patlaması sonucu 1 kişi olay yerinde öldü, 3 kişi de yaralandı. Patlamada halı mağazası büyük çapta hasar görürken, karşıdaki binaların camları kırıldı.

Olayda yaralanan Cemal Özdemir (50), Arif Abay (34), Mehmet Okyay (76) isimli vatandaşlar Buca Seyfi Demirsoy ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olayın ardından polisler çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, bölgede üçüncü bir patlama olması ihtimalini düşünerek vatandaşları uzaklaştırdı.

İLK PATLAMA NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Olay bugün saat 07.50 sıralarında Şirinyer'de bir alışveriş mağazası yanındaki çay bahçesinin kenarında meydana geldi.

Belediyenin temizlik işini yapan MNA Yamanlar isimli şirkette görevli temizlik işçisi 42 yaşındaki Mustafa Özşefik, her sabah yaptığı gibi, çevredeki çöpleri süpürüp, içine koymak için çay bahçesindeki plastik çöp bidonunu yanına aldı

Yoldaki çöpleri süpürmek için çay bahçesindeki merdivenlerden caddeye çıkarken, yerde bir poşet gördü.

Poşeti, teneke kutuya sap takılarak yapılan çöp küreğinin içine süpüren Özşefik, kapağını açtığı çöp bidonuna boşaltacağı sırada patlama oldu. İşe gidiş saati olduğundan, caddede özellikle araç trafiğinde yoğunluk yaşandığı sırada meydana gelen patlamada, temizlik işçisi Mustafa Özşefik'in sol bacağı ve sağ kolu koptu. Yoldan geçenlerden 41 yaşındaki Metin Bayaz da yaralandı. Yakındaki büfenin de camları kırıldı. Yaralılar ambulanslarla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Özşefik, ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedildi. Özşefik'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Bayaz'ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

İzmir'deki ikinci patlama motosiklette meydana geldi

İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen ikinci patlama ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. İlk patlamanın 15 metre uzağında olan ikinci saldırının, bir motosiklete konan bombayla yapıldığı belirlendi.

İlk belirlemelere göre olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Patlamadan sonra alarma geçen polis, insanların kalabalık bulunduğu yerlerle alışveriş merkezlerinin önlerinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Patlamalardan sonra tedirgin olan vatandaşlar, polise çok sayıda şüpheli paket ihbarında bulundu.

Olay yeri, patlamadan sonra geniş bir çembere alındı. Polis ekipleri, olay yerindeki bütün parçaları büyük bir titizlikle toplamaya devam ediyor.

Bu arada İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün açılışı için gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, programında değişiklik yaparak olay yerine geçti.


Başhekim Kasap: "Hastanemize 5 kişi geldi"

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Kasap, Şirinyer'de meydana gelen ikinci patlamanın ardından hastanelerine 2'si psikolojik travma geçiren, 3'ü yaralı olmak üzere toplam 5 kişinin geldiğini kaydetti.

Kasap, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralıların durumunun ağır olmadığını söyledi. Yaralılardan Arif Abay'ın bacağında kırık ve yanıklar bulunduğu için ameliyata alındığı, Cemal Özdemir ve Mehmet Oktay'ın tedavilerinin ayakta yapıldığı kaydedildi.

Muammer Sağır ve Rezzan Çetin'in ise patlama nedeniyle şok geçirdiklerini ve tedavilerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber