Tümgeneral Olcan: Öğrenciyi hazırlamak, birkaç teröristi gebertmekten kutsaldır

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2007 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Mehmetçik Dershanesi'nin açılışına katılan Yüksekova 3'üncü Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, vatani görevlerini Mehmetçik Dershanesi'nde öğretmenlik yaparak yerine getiren askerlere anlamlı mesajlar verdi. Tümgeneral Olcan, dershane öğretmenlerine eğitimin önemini vurgularken, ?Sizin burada birkaç tane çocuğu üniversiteye kazandırmanız, onları geleceğe iyi hazırlamanız, inanın dağda birkaç tane teröristi gebertmekten daha iyidir, daha önemlidir, daha kutsaldır'' dedi.

Çukurca 21'inci Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığının 5 yıl önce hizmete açtığı ve kaymakamlığında destek verdiği ?Çukurca Mehmetçik Dershanesi' bu yıl da 90 öğrenciyi ÖSS'ye hazırlayacak. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki eski Halk Eğitim Müdürlüğü binasında hizmet veren Mehmetçik Dershanesi'nin dünkü 2007-2008 Eğitim Öğretim açılışına, Çukurca Kaymakamı Pevrül Ayhan Akpay, Yüksekova 3'üncü Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, AKP'li Çukurca Belediye Başkanı M. Yaşar Turan, Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Çukurca 21'inci Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Arslan, Hakkari İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Zuhuri Atilla Ataalp, Çukurca Emniyet Amiri Ömer Sait Köksal, öğrenciler ve bazı veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Çukurca Kaymakamı Akpay, kahraman mehmetçiğin, bir taraftan vatanın bölünmez bütünlüğü için sınırı korurken, diğer taraftan da toplumun her yönüyle gelişmesi için üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi. Dershane önünde yapılan açılış töreninin ardından komutanlar sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Açılış sonrası öğretmenler odasına geçen Tümgeneral Yurdaer Olcan, burada öğrencileri eğiten mehmetçik öğretmenlere nasihatlarda bulundu. Tümgeneral Olcan, ?Dağda terörist kovalayan arkadaşlarınız ne kadar kutsal bir görev yapıyorlarsa, icabında bu görev için canlarını ortaya koyuyorlarsa ki; bu vatandaşın can ve mal güvenliği için, toprakların korunması için en kutsal varlıklarını artık canını koymuşlar ortaya. Bu askerlikten daha üstün bir şey yok tabi ki. Ama inanın sizin yaptığınız bu öğretmenlik görevi, en az onlar kadar kutsal ve önemli bir görevdir. Bunu vurgulamak istiyorum. Mehmetçiklerimiz, nasıl gece gündüz sabaha kadar uykusuz yağmurun ve karın altında, çamur içinde böyle yorgunlukta bitip düşmüş vaziyette bu görevi yapmaya çalışıyorsa, sizler de en az onlar kadar yorulacaksınız. Gerekirse 24 saat bu çocukların peşinde onlara ders vereceksiniz. Sizin burada birkaç tane çocuğu üniversiteye kazındırmanız, onları böyle geleceğe hazırlamanız, inanın dağda birkaç kaç tane terörist gebertmekten daha iyidir daha önemlidir, daha kutsaldır, daha mübarektir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber