Sahte yüzbaşı kıskıvrak yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kağıthane'de, bilgisayar şirketinin önünde 500 bin YTL değerinde elektronik eşya yüküyle bekleyen kamyonu çaldığı öne sürülen 6 kişi, gözaltına alındı. Zanlılardan ikisinin sahte yüzbaşı kimliği taşıdığı ve hırsızlık olayının, bilgisayar şirketinde görevli bir kişinin yardımıyla gerçekleştiği iddia edildi.

Çağlayan'da 27 Eylül günü "Armada Bilgisayar" isimli şirketin önünde yola çıkmayı bekleyen malzeme yüklü kamyon, şoför kahvaltı yaparken çalındı. Sürücü A.A.'nın verdiği ifadede yanına gelen ve kendilerini JİTEM üyesi olarak tanıtan iki kişi tarafından kahvaltıya davet edildiğini söyledi. Kahvaltı sırasında bir kişi yanlarına gelip gizli şeyler söylediğini belirten A.A., "Devlet meselesi deyip hızlıca kalktılar. Kahvaltıdan sonra gittiğimde kamyonun çalındığını gördüm" diye konuştu.

Bunun üzerine polis tarafından yapılan araştırmada, hırsızlığın şirket çalışanlarından Serdar Ş.'nin yardımıyla gerçekleştiği ileri sürüldü. Serdar Ş.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Çete üyelerinin çaldığı öne sürülen bin 800 işlemci, 30 harddisk, 10 monitör, 15 ekran kartı, 50 anti virüs programı ve elektronik eşya ele geçirildi.

Öte yandan zanlılardan Ergin E. ve Murat A.'nın üzerinde sahte yüzbaşı kimliği bulundu. Bu kişilerin, kimlilerini polisi kolayca atlatmak için kullandığı öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber