Hatay'da sağlık raporu skandalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Sağlık Grubu Başkanlığı tarafından yapılan yeşil kart reçete incelemeleri sırasında çok sayıda sahte sağlık raporunun düzenlendiği tespit edildi.

Kırıkhan Sağlık Grup Başkanlığı, Samandağı Devlet Hastanesi'nden alındığını tespit ettiği raporlara el koydu. Heyet raporlarının sahte olduğu kanısına varan Grup Başkanlığı, durumu İl Sağlık Müdürlüğüne bildirildi.

Kırıkhan Sağlık Grup Başkanı Veli Hikmet Arpaç, "Dikkatli incelemelerimiz sırasında sağlık raporlarının sahte olduğunu farkederek raporlara el koyduk. Devletimizin zarara uğratılmasını engelledik. Gerekli dosyaları İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdik. Birileri ellerini hem vatandaşın hem de devletin cebine sokmuş. Bu büyük bir sahtekarlıktır. Alınan bu ilaçların parası vatandaşın cebinden çıkıyor. Yazık çok yazık." dedi.

Ele geçirilen raporlara göre, doğum yeri İskenderun olan ancak Antakya'ya bağlı Avsuyu beldesinde ikamet eden N.Ç, muayene için Altınözü Sağlık Ocağı'na gidiyor. Reçetesi burada yazılıyor. İlacı Kırıkhan'dan bir eczaneden, sağlık raporunu da Samandağı Devlet Hastanesi'nden alıyor.

Öte yandan, hasta protokol defter numarası ve ilaç protokol defter numarasının el yazısıyla yazıldığı ve sahte sağlık raporunda imzası geçen doktorun ve başhekimin imzalarının da taklit edildiği ortaya çıktı.

Eczaneden alınan ilaçların da kaçak yolla Suriye'ye götürüldüğü ileri sürüldü. İlaçların genellikle kadın hastalıkları ile ilgili olduğu görüldü. Yazılan ilaçlar arasında Dostinex ilacıda yer alıyor.

Hatay İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez, gelen bilgilerden sonra yasal işlem başlattıklarını belirterek, "Maalesef sistem doktor, hasta ve eczane üçgeninde işliyor. Gereğini yapıyoruz." dedi.

Sağlık karnesi konusunda vatandaşları uyaran Kerkez, "Vatandaşlarımız, kesinlikle karnelerini başkalarına kullandırtmasınlar. Ne eczanelere ne de doktorlara bırakmasınlar. Özellikle doktorlarımız, hastayı görmeden karneye birşey yazmasınlar. Doktorlarımızın ve vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber