Sağlık Bakanlığı: İshal vakalarında artış yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı: "İshal vakalarında artış yok"


Ankara'da ishal vakaları artıyor

Sağlık Bakanlığı, ishal vakalarında artış olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını, 2007 yılı yaz ve sonbahar aylarında vaka sayılarında herhangi bir artış olmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ankara'da su kesintisinin yaşandığı Ağustos ayından itibaren şebeke suları üzerinde yapılan incelemelerde herhangi bir bakteriyolojik üremeye rastlanmadığı belirtildi.

Haftalık hastalık verilerinin önceki yılların aynı dönemiyle kıyaslanarak değerlendirildiğinde, akut kanlı ishal vaka sayısının 2006 yılı Temmuz-Eylül ayları döneminde 74 iken, bu sayının 2007 yılının aynı döneminde 30'a düştüğü vurgulandı.

Ayrıca, 3-9 Eylül 2007 tarihleri arasında toplam 7 bin 250 ishal vakası bildiriminin olduğu, 24-30 Eylül tarihleri arasındaki vaka sayısının ise 6 bin 125 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Türkiye'de hastalık verilerinin saklandığı yönündeki açıklamaların da doğru olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

?Bakanlığımız halk sağlığını ilgilendiren verileri bugüne kadar kamuoyu ile paylaştığı gibi paylaşmaya da devam edecektir. Çünkü Bakanlığımız her yıl istatistik yıllığı hazırlayarak verileri kamuoyu ile paylaşmakta, konuyu bilimsel platformlara taşıyarak tartışılmasını sağlamaktadır. Hal böyleyken, bazı kurum temsilcilerinin bilimsel verilere ve somut bilgilere dayanmayan açıklamalarını toplumsal sorumlulukla izah etmek mümkün değildir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber