Askere çağrılan Kuşadası Belediye Başkanı'nın durdurma istemi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2007 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

EKSİK askerlik hizmeti yaptığı gerekçesiyle 22 yıl sonra hakkında celp kararı çıkartılan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne yaptığı, yürütmeyi durdurma başvurusu kabul edildi. Kuşadası Askerlik Şubesi talimatı üzerine jandarma ve polis tarafından aranan Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın bu karar sonrası ortaya çıkarak, görevinin başına döneceği ileri sürüldü.

Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, askerliğini, 1985 yılında Avusturya'da, bir yardım şirketinde yabancı işçi statüsünde çalıştığı gerekçesiyle Burdur'da iki ay bedelli olarak yapmıştı. Bir ihbarı değerlendiren Askere Alma Dairesi Başkanlığı (ASAL), Akdoğan'ın Avusturya'da çalıştığını beyan ettiği şirketle, Kuşadası'nda babasına ait şirketlerden resmi olarak bilgi istedi. Gönderilen yanıtlarda Akdoğan'ın bedelli askerlik yapmak için yaptığı başvuru sırasında, hem yurtdışında hem de babasının Türkiye'deki şirketinde sigortalı olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine harekete geçen ASAL, Kuşadası Askerlik Şubesi'ne bir yazı göndererek, vatani görevini 22 yıl önce Burdur'da bedelli olarak yapan Akdoğan'ın tekrar askerlik hizmeti yapmak üzere çağrılmasını istedi. Kuşadası Askerlik Şubesi de, kaymakamlığa başvurarak Akdoğan'ın polis ve jandarma tarafından yakalanıp, kendilerine teslim edilmesini talep etti.

Celp kararının ardından yerine Belediye Meclis üyesi Abdullah Sarı'yı vekil olarak bırakan Akdoğan, kayıplara karıştı. Akdoğan, alınan celp kararının haksız ve geçersiz olduğunu ileri sürerek, ?yürütmenin durdurulması' için avukatı Prof.Dr. Mehmet Kocaoğlu aracılığıyla Ankara Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Akdoğan'ın dilekçesinden Kuşadası gibi önemli bir ilçenin belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü, idari işlemin yerine getirilmesi halinde telafisi güç ve imkansız zararların doğmasının mümkün olduğu kanaatine varan Askeri Yüksek İdare Mahkemesi İkinci Daire Başkanlığı, 26 Eylül 2007 tarihinde ?yürütmenin durdurulması'na oybirliği ile karar verdi. Akdoğan'la ilgili davanın ise yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam edeceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber