Üsteğmen, AKP'liyi dövdü iddiası

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akseki ilçesi Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Yetişkin'in, eşi Eda Yetişkin'e, "Neden köpeğini askere taşıtıyorsun?" diyen AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Necip Hacıgüzeller'i dövdüğü ileri sürüldü.

Akseki'yi karıştıran olay 2 Ekim'de meydana geldi. Eda Yetişkin, yanında bir askerle alışverişe çıktı. İddiaya göre alışveriş yapan Yetişkin'in köpeğini yanındaki asker kucağına aldı. Bunu gören AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Hacıgüzeller, askerin kucağına köpek almasına müdahale etti. 62 yaşındaki Hacıgüzeller, Yetişkin'in yanına yaklaşarak, "Üniformalı askere köpek taşıtamazsın. Köpeğini kendin taşı" dedi. Yetişkin'in köpeğin süs köpeği olduğunu söylemesi üzerine Hacıgüzeller, "Süs köpeği, çoban köpeği fark etmez. O çocuklar buraya köpek taşımaya değil, askerlik yapmaya geliyor" diye çıkıştı. Bu tartışmanın ardından Yetişkin ve yanındaki asker oradan ayrıldı.

'Alın şu tabancayı elimden'

Üsteğmen Yetişkin ertesi gün Hacıgüzeller'i çarşıya bir esnaf aracılığı ile çağırdı. Yetişkin'in, bir gün önce eşine sataşan Hacıgüzeller'i yumruklayıp, belinden çıkardığı tabancayı olay yerinde bulunan bir kişiye vererek "Alın şu tabancayı elimden, bu adam benim başımı belaya sokacak" diye bağırdığı ileri sürüldü. AKP ilçe merkezini gösterip küfrettiği ileri sürülen Yetişkin, etrafta toplanan ve gelen polisler tarafından sakinleştirildi. Yetişkin'in yumrukladığı ileri sürülen Hacıgüzeller, tedavi için Akseki Devlet Hastanesi'ne gitti. Yumruk darbeleriyle şakağının morardığına ilişkin rapor alan Hacıgüzeller, Yetişkin hakkında suç duyurusunda bulundu. Olay yerinde bulunan polislerden yazılı ifade alındı.

'Üsteğmen üzerime saldırdı'

Hacıgüzeller olayı şöyle anlattı:

"Askerin kucağında köpeği görünce çok kızdım. Askere köpek taşıtamayacağını söyledim. Herhangi bir tartışma olmadan yanımdan ayrıldı. Ertesi gün bir esnaf arkadaşım arayıp komutanın beni çağırdığını söyledi. Çarşı merkezine gittiğimde yolun sağında ve solunda birer asker vardı. Tolga Üsteğmen de yolun ortasında eli belinde duruyordu. Yanıma geldi, 'Sen Necip Hacıgüzeller misin' dedi. 'Ben de Üsteğmen Tolga. Karıma laf atmışsın' dedi. 'Hayır ben senin karına laf atmadım. Sadece askere köpek taşıtamayacağını söyledim' yanıtını verdim. Üsteğmen öfkelendi, 'Sana ne benim karımın köpek taşıtmasından' diye bağırarak üzerime saldırdı. Yumruk atınca, gözlük bir yana ben diğer yana düştüm. Neye uğradığımı şaşırdım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber