Defterdardan personeline uyarı: Dudaklarınız acısa da tebessüm edeceksiniz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın, personelinden vatandaşa daha iyi davranmasını istedi. Vergisini yatırmak ya da başka bir işlem yapmak için gelen vatandaşlara kötü muamele edilmesinin kabul edilemeyeceğini dile getiren Taşaltın, "Dudaklarınız acısa bile mükelleflerin karşısında sürekli tebessüm edeceksiniz" dedi.

Burdur Defterdarlığı, değerlendirme toplantısı yapmak üzere şube müdürleri ve ilçe temsilcileri ile biraraya geldi. Defterdar Ramazan Taşaltın başkanlığında yapılan toplantı, kurum salonunda gerçekleştirildi. Konuşmasına başlarken personelin uyması gereken kurallar hakkında bilgi veren Taşaltın, güler yüzlü hizmetten taviz verilmemesini istedi.

Vatandaşların yapacakları işlemleri bilmemesinin doğal karşılanmasını ve onlara yardımcı olunmasını isteyen Taşaltın, özellikle yaşlı ve özürlülere daha fazla özen gösterilmesini talep etti. Zorluklar içinde merdivenleri çıkmakta olan birine yardımcı olmaya koşmayan personel istemediğini vurgulayan Taşaltın, "Vergisini vermek için dairemize gelen birine güler yüzlü davranılmaması gibi bir şey olamaz. Tüm personelimiz mükelleflere iyi davranacak, güler yüzlü olacak. Dudağı acısa bile bizim personelimiz güler yüzlülükten taviz vermeyecek" diye konuştu.

Yaşlı ve özürlüler için kurum girişine asansör yaptırdıklarını hatırlatan Defterdar Taşaltın, ilçelerdeki şubelerin de bu tür uygulamalar yapabileceğini söyledi. 2 bin YTL'ye mal edilen basit bir asansör ile birçok yaşlı ve özürlünün duasının alınabildiğine dikkat çeken Taşaltın, "Bunun için devletimizin bütçe de ayırmış. İhtiyaç duyulan yerlerin başvuru yapmaları halinde engelliler için asansör yaptırmaları mümkün. Bunu sadece Defterdarlık bünyesindeki binalarda değil tüm kamu binalarında görmek istiyoruz. İsteyen kamu daire amirlerine yardımcı olabiliriz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber