Çağlayan: Sosyal güvenlikte çok büyük bir paket açıklayacağız

Haber Giriş : 05 Ekim 2007 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir, İstanbul ve Ankara gibi kentlerin de teşviklerden pay alması gerektiğini belirterek, ?Nerede nasıl bir teşvik politikası uygulanacağının çalışmasını yapıyoruz. Yakında sosyal güvenlikte de çok büyük bir paket açıklanacak. Çok radikal önlemler olacak? dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir, İstanbul ve Ankara gibi kentlerin de teşviklerden pay alması gerektiğini belirterek, ?Nerede nasıl bir teşvik politikası uygulanacağının çalışmasını yapıyoruz. Yakında sosyal güvenlikte de çok büyük bir paket açıklanacak. Çok radikal önlemler olacak? dedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan İZTO heyeti, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ı ziyaret etti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, kendisini tebrik için gelen bütün büyükelçi ve yabancı bakanlarla yaptığı konuşmalarda EXPO 2015 için destek istediğini kaydederek, ?Herhalde EXPO 2015'in koordinasyonu bana verilecek. Başbakan Erdoğan, bunu birkaç kere söyledi. Şu anda Erdoğan iki uluslar arası konuya, Akdeniz Olimpiyatları ve EXPO 2015'in alınmasına büyük önem veriyor. Bütün bakanlara, görüştükleri yabancı bakan ve konuklarla bu konuyu konuşup destek istemeleri, ciddi çalışma yapmaları yönünde talimat verdi? diye konuştu.

EXPO'nun milli bir mesele olduğuna dikkat çeken Çağlayan, kısa bir süre içinde diğer ülkelerin Sanayi ve Ticaret Bakanları'na bir mektup yazarak, EXPO 2015 konusunda destek isteyeceğini kaydetti.

YENİ TEŞVİK POLİTİKASI

İzmir'in ekonomik olarak hak ettiği noktada olmadığını vurgulayan Çağlayan, ?İzmir, Ankara, İstanbul gibi kentlerde teşviklerden payını almalı. Nerede nasıl bir teşvik politikası uygulanacağının çalışmasını yapıyoruz. Yakında sosyal güvenlikte çok büyük bir paket açıklanacak. Çok radikal önlemler olacak? dedi.

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in de gerekli sıçramayı yapabilmesi için ulaşımla, turizmle, sanayi ile ilgili problemlerinin çözülmesi gerektiğini belirterek, en öncelikli projenin ise EXPO 2015 olduğunu söyledi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın yapısının da değişmesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, ?Tüccar burada, sanayi burada, esnaf burada. Bir Teknoloji Bakanlığı haline gelmeli. Pek çok gelişmiş ülkede olduğu gibi bir Yenilik, yani İnovasyon Bakanlığı olmalı? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber