Ankara Valiliği'nden bayram önlemleri...

Haber Giriş : 05 Ekim 2007 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Ankara Valiliği Ramazan Bayramı boyunca yurttaşların sağlık ve güvenlik problemi yaşamaması için bir dizi önem alacak ve denetimlerini sıklaştıracak.

Ankara Valiliği Ramazan Bayramı boyunca yurttaşların sağlık ve güvenlik problemi yaşamaması için bir dizi önem alacak ve denetimlerini sıklaştıracak.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 6 Ekim Cumartesi gününden 15 Ekim Pazartesi gününe kadar, alışveriş ve eğlence merkezlerinde, gar, otogar gibi kalabalık bölgelerde ve karayollarında, bayram günleri mezarlık ve camilerde güvenlik önlemlerinin artırılacağı bildirildi. Bayram nedeniyle şeker ve tatlı imalathaneleri ile bu tür besinlerin depolandığı tesisler de denetlenecek.

İl Jandarma Komutanlığı da karayollarında trafik denetimlerini sıklaştıracak. Jandarma, gece gündüz yapılacak kontrollerin yanı sıra doğabilecek olumsuz olayları önlemek için yeterli kuvveti de bayram süresince hazır bekletecek.

Bayram süresince İl Sağlık Müdürlüğünde kontrolör bir Müdür Yardımcısı nöbetçi olacak.

Ankara Valisi Kemal Önal da açıklamayla yurttaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı. Seyahate çıkacak olanları uyaran Vali Önal, trafik kurallarına uymalarını, hatalı sollama ve aşırı süratten kaçınmalarını, uykusuz araç kullanmamalarını istedi. Önal, şehirlerarası korsan otobüslerin trafikten men edileceğini kaydetti.

Önal, sağlık hizmetlerinin aksatılmaması için Ankara'daki tüm hastaneler ile acil servis ünitelerine, personel planlamasının yapılması, kan merkezlerinde gerekli kanların önceden tedarik edilmesi ve acil servislerin takviyeli olarak çalışması gibi konularda uyarılarda bulunulduğunu belirtti. Yarılar çerçevesinde denetimlerin yapılacağını kaydeden Önal, 112- Acil Yardım ve Kurtarma Hizmetlerinin de 24 saat hizmet vereceğini vurguladı.

Önal ayrıca, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin de gerekli önlemleri aldığını, denetimlerin belediyelerle birlikte yapılacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber