Tehlikeli köpekleri besleyenlere ceza

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 18:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, tehlikeli olan pitbull, terrier ve Japon tosa cinsi köpek besleyen üç kişiye, 9 bin 870 YTL para cezası kesti ve köpeklere el konulması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tehlikeli türler sınıfındaki köpekler için 2 Kasım 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda hareket eden müdürlük, bunun dışında iki kişi hakkında da hayvanlarını öldürdükleri için suç duyurusunda bulunuldu.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, hayvan haklarının korunması ve insanlara da zarar vermemeleri açısından yıl içinde 15 defa kurul toplantısı yaptıklarını, bunlarda alınan karar neticesinde hayvan bakım evlerini 44 defa denetlediklerini söyledi. İl genelinde belediyelere ait 13, özel şahıslara ait iki hayvan barınağı bulunduğunu kaydeden Tatar, buralarda 2 bin 685 köpek ve 378 kedi yaşadığını söyledi. Bu hayvanların sağlıklı ortamlarda yaşayıp yaşamadıklarının sürekli kontrol edildiğine dikkat çeken Tatar, bunun dışında da 60 civarındaki evcil hayvan satıcısının getirdiği yiyeceklerle hayvanlara takılan ürünlerin mercek altına alındığını ifade etti. Tatar, uygun bulunmayan beş dükkana 4 bin 936 YTL tutarında idari para cezası kesildiğini belirten Tatar, Pitbull Terrier ve Japon Tosa cinsi 3 köpek besleyen kişiye 9 bin 870 YTL para cezası kestiklerini söyledi.

Baktığı hayvanına kötü muamelede bulundukları gerekçesiyle bu yıl içinde vatandaşlardan 173 şikayet telefonları aldıklarını aktaran İl Çevre ve Orman Müdürü, bunları aciliyet unsuru göz önüne alınarak kolluk kuvvetleriyle temasa geçip savcılığa iletildiğini, 6 kişiye bin 475 YTL tutarında para cezası kesildiğini anlattı. Tatar, 2007 yılı içinde toplam 16 kişiye 20 bin 706 YTL tutarında idari para cezası kesildiğini, üç kişinin köpeğine el konulması için ve iki kişinin hayvanını öldürmesi sebebiyle suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber