Koray Aydın: Bahçeli'ye karşı adaylığı şimdilik düşünmüyorum

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ekim 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

olmasının ardından, TBMM kararıyla Yüce Divan'a sevk edilen ve hakkında toplam 216 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen eski Bayındırlık ve İskan Bakanı MHP'li Koray Aydın, beraat kararının ardından ilk kez AKŞAM'a konuştu. Kendisine yöneltilen ?ihaleye fesat karıştırmak?, ?haksız servet edinmek? ve ?görevi kötüye kullanmak? suçlarından beraat eden Koray Aydın, ?Bana yapılanlar zulümdü. Suçlamaların hepsi boş ve yalandı. Bu, mahkemede tescil edildi ve Anayasa Mahkemesi'nden başım dik alnım açık çıktım? dedi. ?Sanki Öcalan'ı yargıladılar? diyen Aydın, ?MHP Genel Başkanlığına aday mısınız? sorusu üzerine ?Aday değilim. Bir nefer olarak çalışacağım? karşılığını verdi.

Koray Aydın şu mesajları verdi:

DİDİK DİDİK EDİLDİM: Ciddi araştırma yapmadan, var mıdır, yok mudur demeden suçlama yaptılar. Bu yüzden büyük mağduriyet yaşadım. Ama bunu dik duruşumla kararlılığımla geçirdim. ?Mal varlığımda artış yok? dedim. Beni sevk edenler de bunu biliyorlardı ama ?Biz gönderelim, gitsin uğraşsın. Mal varlığı denince kamu da ona şüpheyle bakar onu kamu vicdanında küçük düşürürüz? mantığıyla sevk kararını aldılar. Soruşturma komisyonu süresi de dahil olmak üzere her şeyim didik didik edildi. Şirketimin defterlerine muhasebe kayıtlarına faturalara kadar her şeyime baktılar. Tam bir denetimden geçirildim.

ŞAMAR GİBİ KARAR: Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir vatandaş benim kadar incelemeden geçirilmedi. Çünkü benimle ilgili konular basında çok sansasyonel yer aldı. Bunu MHP'li kimliğime bağlıyorum. Dolayısıyla inceleme de aynı hassasiyet içinde sürdü. Bakan olmadığım dönem olan 1995-1999 yıllarının hesabını verdim. Hem de kuruş kuruş. Halbuki ben Bakanlık dönemimle ilgili yargılanıyordum. Böyle bir inceleme sonunda mahkemede karar yerindeki 11 kişinin beraat kararı vermesi çok anlamlıdır ve bir şamar niteliğindedir.

ALÇAKÇA İFTİRA: Bakanlık dönemi sırasında adeta siyasi linçle karşı karşıya kaldım, öyle şeyler yazıldı çizildi ki. Yetişemedim. Hele bir tanesi var ki kabul etmem mümkün değil. Şirketimden deprem bölgesindeki müteahhite inşaat malzemesi satmışım. Nasıl böyle bir şey düşünülür. Nasıl akla getirilir. Ama Allah lütfetti yargılandım. Bunu da Allah'ın lütfü olarak görüyorum. Bunun alçakça bir iftira olduğunu ispatladım. Bakan oldu şirket kurdu dediler ben şirket falan kurmadım.

PARTİMİN NEFERİYİM: Ben 45 yıldır MHP'liyim. MHP Çankaya İlçesi'ne üyeyim. 45 yıldır partide nefer olarak çalışmanın hazzını yaşıyorum. Başladığım yer Çankaya ilçe üyeliğidir. Bundan sonra partim ne görev uygun görürse çalışmaya devam ederim. Görev beklentisi içinde değilim. Nefer olarak partime hizmet etmeye talibim.

ADAY DEĞİLİM: MHP kurultayını yeni yaptı. Şu anda genel başkanlığa adaylık düşünmüyorum. Türkiye'de siyasi gelişmeler hızlı oluyor, ben şu anda beraat etmenin mutluluğunu keyfini sürüyorum.

BAHÇELİ ARAMADI AMA ARAYACAKTIR

Beraat kararının ardından MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır, Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Çakmakoğlu ile çok sayıda milletvekili aradı. Genel Başkan henüz beni aramadı ama arar, arayacağını düşünüyorum. Türkiye'deki tüm il, ocak başkanları, belediye başkanları beni aradı. Bu destek olmasa ayakta kalamazdım.

Hüsniye ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber