7 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 07 Ekim 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM HEYETİ, ERMENİ TASARISI İÇİN ABD'YE GİDİYOR

-AKP İstanbul Milletvekili ve Türkiye ABD Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Egemen Bağış başkanlığındaki parlamenter heyeti, ABD Temsilciler Meclisi'nde oylanacak sözde Ermeni soykırımı tasarısı konusunda kongre, ilgili bakanlıklar ve bazı kuruluşlara Türkiye'nin hassasiyetlerini iletmek üzere ABD'ye gidecek.

-ŞÜKRÜ ELEKDAĞ: ?DİASPORAYI ERMENİSTAN YÖNETİYOR?

-Bir grup milletvekili ile ABD Temsilciler Meclisi'nden sözde Ermeni soykırım tasarısının geçmesine karşı görüşmeler yapmak için ABD'ye giden heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, ?Artık diasporayı Ermenistan yönetiyor. Ufacık Ermenistan, farenin kediyle oynadığı gibi Türkiye ile oynuyor. Ermenistan'a karşı ne yapabileceğimizi düşünmeliyiz? dedi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da AKP İl Danışma Kurulu toplantısına katılacak ve özürlü öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya gelecek. (Saat: 14.00/ 18.45)

-TBMM BU HAFTA REFERANDUMA KİLİTLENECEK

-TBMM bu hafta Ramazan Bayramı tatiline girmeden önce, referanduma götürülen pakette değişiklik teklifinin görüşmelerine kilitlenecek. AKP'nin değişiklikle ilgili yasa teklifi 8 Ekim Pazartesi günü Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek, 10 Ekim Çarşamba günü ise değişikliğin ilk tur oylaması yapılacak.

-BONOZEDELERE ÖDEMELER YARIN BAŞLIYOR

-İmar Bankası'ndan karşılıksız hazine bonosu alıp, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na başvuruda bulunan 13 bin 72 kişiye 8 Ekim Pazartesi günü ödeme yapılmaya başlanacak.

-IMF İLE BAYRAM MESAİSİ YAPILACAK

-IMF, yarın Ankara'da 7. Gözden Geçirme görüşmelerine başlayacak. Bütçenin bağlanmakta zorlanması ve 2008 faiz dışı fazlasında görünen 10 milyar YTL'lik açık, gözden geçirmenin sancılı geçmesine yol açacak. Bu nedenle Ramazan Bayramı'nı Türkiye'de geçirecek olan IMF ile 7. Gözden Geçirmenin bir sonraki gözden geçirme ile birleştirilmesi bekleniyor.

-PİYASALAR GEÇ GELEN BAHARIN TADINI ÇIKARIYOR

-Türkiye kamuoyu, geçen haftayı yeni anayasa tartışmaları, "Türkiye Malezya olur mu?" soruları ve referanduma ilişkin gelişmeleri izleyerek geçirirken, yatırımcılar piyasalara geç gelen baharın tadını çıkarıyor. İMKB 100 endeksi Cuma günü 56 bin 792 puandan kapanarak tarihi bir rekora imza atarken, serbest piyasada dolar kuru 1.18 seviyelerine geriledi. Önümüzdeki hafta piyasaların izleyeceği seyri ANKA'ya değerlendiren uzmanlar, IMF heyetinin Türkiye temaslarına ve Merkez Bankası'nın 16 Ekim'de yapacağı toplantıya kilitlenen borsada olumlu seyrin devam edeceğini, dolar kurunda yaşanan aşağıya doğru hareketin ise bir miktar daha devam edeceğini öngördü.

-ASKERİ TESİSE SİM KART SOKAN ASKERE 1 YIL HAPİS

-Askeri Yargıtay, askeri tesislere ve orduevlerine cep telefonu sim kartı sokan askerin "emre itaatsizlikte ısrar" suçunu işlediği gerekçesiyle mahkum edilmesine karar verdi. Askeri Yargıtay Daireler Kurulu'nun verdiği emsal karar sonrası, tek başına sim kart bulunduran asker, cep telefonu bulunduran askerler gibi 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

-DİYANET'TEN CAMİ TUVALETLERİNDE SİGARA YASAĞI

-Diyanet işleri Başkanlığı, yayınladığı bir genelge ile müftü, vaiz ve imam-hatiplerden, abdest alma yeri, şadırvan ve tuvaletlerin temiz tutulması, abdest alırken oturakların ıslatılmaması, ıslak ayakla ve çorapsız olarak halılara basılmaması konusunda yurttaşları usulüne uygun tarzda bilgilendirmelerini istedi. Başkanlık ayrıca, tuvaletlerde sigara içilmemesi, tuvalet ve lavabolara sigara izmariti ve kağıt atılmaması, tuvaletlerin kullanılmasında sağlık ve hijyenik şartlara uygun olarak temizliğe riayet edilmesi, tuvalet kullanımı sonucunda ellerin sabunlu suyla yıkanması konularında da vatandaşların sık sık uyarılmasını istedi.

-KEMAL DERVİŞ'TEN YOKSUL ÜLKELERE TÜRKİYE ÖRNEĞİ

-BM Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, ABD Dışişleri Bakanı ve OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile dünyadan politikacıların katıldığı ?Demokratik Yönetişim İçin Ortaklık? inisiyatifinin başlatılmasıyla ilgili toplantıda konuştu.

-GÜVENLİKÇİLERDEN SONRA EN ÇOK SAĞLIK ÇALIŞANLARI NÖBET TUTUYOR

-Türk Sağlık-Sen'in araştırmasına göre, sağlık çalışanlarının yüzde 60.2'si fazla mesaisinin karşılığını alamıyor, güvenlikçilerden sonra en çok nöbeti sağlıkçılar tutuyor.

-SU TASARRUFU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATILIYOR

-Çevre ve Orman Bakanlığı, su tasarrufu yapılması için ?SUDEST' projesini yaşama geçirmeye hazırlanıyor. Sanayide suya ihtiyacı en alt düzeye getirecek teknolojiler desteklenecek, sulama yatırımları özel sektör eliyle teşvik edilecek.

-TRANSANDANTAL MEDİTASYON İLE BİLİNÇ DÜZEYİ GELİŞTİRME KONFERANSLARI

-Transandantal Meditasyon tekniği ile doğrudan insanın bilinç potansiyelini geliştirmeyi amaçlayan Maharishi Aydınlama Çağı Okulu Müdürü Dr. Ashley Deans Ankara, İstanbul ve İzmir'de bir dizi konferans gerçekleştirecek.

-NASREDDİN HOCA RUSYA DERGİLERİNDE

-Rusya'nın yüksek tirajlı seyahat dergilerinden City Light, Eylül-Ekim sayısında Türkiye'ye 36 sayfasını ayırdı. Dergide Nasreddin Hoca ile ilgili bilgiler ve fıkralar yer aldı.

-TEKFEN FİLARMONİ, SONBAHAR KONSERLERİYLE ANKARA'DA

-Tefken Filarmoni Orkestrası, ünlü viyolonsel sanatçısı Amid Peled ile birlikte vereceği konserle, 21 Ekim'de Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber