Emekli- Sen'nin mücadelesi sürüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli- Sen, haklarında açılan kapatma davasını protesto için topladıkları dilekçeleri İçişleri Bakanlığı'na verdi.

İçişleri Bakanlığı yakınında toplanan Emekli-Sen üyesi bir grup "Emekli-Sen kapatılamaz" şeklinde slogan attı. Grup adına bir açıklama yapan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, sendikalarına karşı yapılan hukuksuzluğu protesto için toplandıklarını belirterek, "Savcılık yoluyla sonuç alamayacaklarını anlayanlar, yetki karmaşası oluşturarak sonuca gitmek ve sendikamızı kapatmak istiyorlar" dedi. Türkiye'de 8 milyon emekli ile bunların dul ve yetimlerinin yaşadığını ifade eden Beysülen, "Anlaşılan,

emeklilerin örgütlenmesi birilerini korkutuyor. Çünkü onlar bugüne kadar örgütsüz toplum yönetmenin sefasını sürdüler" diye konuştu.

Beysülen, yarın Ankara Adliyesi'nde görülecek olan davanın lehlerine sonuçlanacağından kuşkularının olmadığını söyleyerek, evrensel hukuk normları gereğince toplumun bütün kesimlerinin örgütlenme özgürlüğünü kullanma şansına kavuşmasını istedi. Yapılan açıklamanın ardından toplanan imzalar İçişleri Bakanlığı'na teslim edildi. Ardından insan zinciri oluşturan emekliler Yüksel Caddesi'nde kadar yürüdü. Grup burada akşam saatlerine kadar sürecek olan bir oturma eylemi başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber