Öğretmen kökenli şube müdürleri çok dertli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığında şube müdür olarak çalışan öğretmenler, memurlar.net forumunda yaptıkları bilgi paylaşımında, çözüme kavuşturulması gereken konuları sıraladırlar.

İşte öğretmen kökenli şube müdürlerinin talepleri

1-Hangi kurumun veya birimin Atama yönetmeliği var ama yer değiştirme yönetmeliği yok diye size sorsalar nelersiniz. Eminim şaşırırsınız. Bizim atama yönetmeliğimiz var fakat yer değiştirme yönetmeliğimiz yok. Fakat her iki hususta da bölge milletvekillerinin onayları alınarak atama ve yer değiştirme yapılabiliyor. Başka şekilde mümkün değil. Atanan bütün idarecilerin siyasi referansları muhakkak var. Yani anlayacağınız herhangi bir ilimizde veya ilçemizde boş bulunana bir ilçe milli eğitim müdürlüğüne ve şube müdürlüğüne elimizi kolumuzu sallayarak tayin isteme dilekçesi vererek atanmamız mümkün değil.

2-40+40 dedikleri ve her yıl değişen, ismi denge fakat gerçekte dengesizlik yaratan Denge tazminatından faydalanmıyoruz.

3-Görevde yükseldik fakat mali haklarda çok geriledik. Mesela Ben YİBO müdürü iken şube müdürlüğüne geçtim 30 saat ekders alıyordum, şimdilik 15 saat alıyorum. Sadece tazminat oranımız % 100 iken %135 oldu. Buda yaklaşık bir 130 YTL civarında bir artışı ifade ediyor.

4-Kariyer basamakları sınavına alınmıyoruz. Öğretmen olmamıza rağmen Uzman ve Başöğretmen olma hakkımız yok. Fakat herhangi bir nedenle idarecilik görevi üzerimizden alınırsa öğretmenlik görevimize geri dönüyoruz. Bu büyük bir Çelişkidir.

5-Ek ders ücretlerimiz haftada 15 saat olup sicil amiri olduğumuz personellerimiz haftada 30 saat ek deres ücreti almaktadır. Konu ile ilgili Diğer sendikalarında girişimleri oldu ve Bakanlığımız Mart 2007 içerisinde 30 saate çıkarılması için Maliye bakanlığına yazılı talepte bulundu fakat konu ile ilgili şimdiye kadar hiçbir gelişme olmadı.

6-Her yıl eğitim ve öğretim yılı başında öğretmenlere verilen Eğitim ve Öğretime Hazırlık ödeneğinden faydalanmıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber