Milli Eğitim eski Müsteşarı Bener Cordan kansere yenildi

Haber Giriş : 16 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Genel Kurul üyesi ve eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan, uzun yıllardır tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düştü. Cordan dün sabah saatlerinde Hacettepe Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Cordan için, bugün Kocatepe Camii'nde öğle namazından sonra cenaze namazı kılınacak. Cordan'ın cenazesi daha sonra İstanbul'a götürülecek ve yarın Fenerbahçe Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Erzurum-Hasankaleli Cordan 63 yaşındaydı. Cordan Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdikten sonra, çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. Cordan, Trabzon Fatih Yüksek Öğretmen Okulu'nda çalışırken, yasa gereği Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin öğretim görevlisi kadrosuna geçti. Burada Türk Dili Bölüm Başkanlığı yaptı. 1992'ye kadar 9 yıl Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Cordan, Köksal Toptan'ın bakanlığı döneminde müsteşar yardımcısı, 1994'te Nevzat Ayaz döneminde de müsteşar oldu. Cordan, 2001'de de müsteşarlıktan ayrılarak YÖK Genel Kurul üyeliğine ve başkanvekilliğine atandı. Uzun süre başkanvekilliği yapan Cordan, sağlık durumu nedeniyle bir süre önce yürütme kurulu üyeliğine geçmişti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber