2 bin 441 geçici işçi kadroya kavuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2007 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda kadro sevinci

Kültür ve Turizm Bakanlığında çalışan 2 bin 441 geçici işçi, bayram öncesine yıllardır bekledikleri daimi kadrolarına kavuştular.

Alınan bilgiye göre, 5620 sayılı ''Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'' hükümlerine göre, kamuda 6 ay ve daha fazla süreyle çalışan geçici işçilerin daimi kadroya alınmasına ilişkin çalışmaların sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

Yasa kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde çalışan 327 mimar, avukat, mühendis, arkeolog, sanat tarihçisi ve sanatçılar dışındaki 2 bin 441 geçici işçi, daimi işçi kadrosuna geçirildi. Daimi kadroya geçirilmeyen 327 kişi ise Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B kadrosunda ''sözleşmeli personel'' statüsünde görevlerine devam edecekler. Bakanlıkta 6 aydan daha kısa süre çalışan yaklaşık 300 geçici işçi de yapılan düzenleme ile ''sözleşmeli personel'' statüsünde değerlendirildi.

Böylece, bakanlık bünyesindeki çeşitli birimlerde özellikle 10, 11 ve 12 ay çalışan ve geçici işçi statüsünde görev yapan işçilerin kadro konusunda yaşadıkları belirsizlikler ortadan kalkmış oldu.

-SENDİKACILAR DA MUTLU-

İşçilerinde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Hakan Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''geçici işçilik sorunun kamunun yıllardır kanayan yarası olduğunu'' söyledi.

Geçici işçilerin kadroya alınmasına yönelik çalışma daha taslak halindeyken, özellikle Ankara'da sendika şubeleri olarak tartışmalara müdahil olduklarını belirten Bozkurt, uyarılarının dikkate alınmasıyla tasarının kimi olumsuzluklarının giderildiğini, ancak eleştirilebilecek yönlerinin de bulunduğu ifade etti.

Yasanın çıkmasının ardından iş yerlerinde yaptıkları toplantılarla işçileri konu hakkında bilgilendirdiklerini anlatan Bozkurt, bazı iş yerlerinde işçilerin ''geçici işçilik'', ''sözleşmeli personel'' tercihiyle karşı karşıya kaldıklarını ve işçilere en doğru kararı verebilmeleri için ellerinden gelen desteği verdiklerini kaydetti.

Bakanlıktaki uygulamayı değerlendiren Bozkurt, ''Bundan böyle daimi kadroya geçen arkadaşlarımızın durumlarının bir süre askıya alınması gibi durumlar ortaya çıkmayacak. Arkadaşlarımız iş yerlerinde 12 ay çalışacaklar. Sendika olarak emek verdiğimiz bu sürecin işçi arkadaşlarımızın, üyelerimizin lehine sonuçlanmasından mutluyuz'' dedi.

Hakan Bozkurt, şubelerinin örgütlü olduğu Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğünde (TASİŞ) çalışan 229 işçinin tamamına yakının ''işletme işçisi'' olarak değerlendirilerek daimi işçi kadrosuna geçirildiğini söyledi. Bozkurt, yine Ankara Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde çalışıp daimi işçi statüsüne geçmek isteyenlerin tamamının kadroya geçirildiğini bildirdi.

Söz konusu kanunla, kamuda, özellikle de belediyelerde çalışan 218 bini aşkın geçici işçinin daimi kadroya geçirilmesi öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber