Annesiyle öğretmeninin kavgası yüzünden okula gitmiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ekim 2007 13:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mustafa SEZEK DHA

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi'nde ilköğretim okulu öğrencisi Kardelen Ay, annesiyle öğretmeni arasındaki çekişme nedeniyle okulundan koptu. Yaşadığı sıkıntıları günlüğüne yazan 9 yaşındaki Kardelen Ay, ?Korku ve üzüntü içindeyim. Çünkü okuluma gidemiyorum. Yine de okulumu ve arkadaşlarımı özledim'' cümleleriyle dile getirdi.

Ezine Yahya Çavuş İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencisi Kardelen Ay'ın annesi, Okul Aile Birliği Başkanı Çiğdem Ay ile sınıf öğretmeni Ayfer Sürücü'nün arası geçen yıl açıldı. Çiğdem Ay, Ezine Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak öğretmenden şikayetçi, ancak kendisine ?soruşturmaya gerek olmadığı' yanıtı verildi. Ancak gerginlik, bu eğitim yılı başında yeniden alevlendi. Annesiyle öğretmeni arasındaki anlaşmazlık yüzünden zor durumda kalan Kardelen Ay, geçen haftadan itibaren okula gitmemeye başladı. Anne Ay, okul dışında tesettürlü giyim tarzıyla dikkat çeken öğretmeni bu kez Çanakkale Valiliği'ne şikayet etti.

Günlüğüyle, ?Sevgili günlüğüm, ben öğretmenime, arkadaşlarıma ne yaptım'' diye dertleşen Kardelen'in şu yazıları yürek burktu:

?Korku ve üzüntü içindeyim. Çünkü okuluma gidemiyorum. Gitmek de istemiyorum. Çünkü aynı şeyler tekrarlanacak. O günü tekrar yaşamak istemiyorum. Ama yine de ben okulumu ve arkadaşlarımı özledim. Bana ne yaparlarsa yapsınlar, ben yine de okuyacağım. Öğretmen olacağım. Bu sabah erkenden uyandım. Ama yine okula gidemedim. Sessiz sessiz kendi kendime ağladım. Suçum ne? Öğretmenime ve arkadaşlarıma ne yaptım? Düne kadar örnek öğrenciydim. Ama bugün öğretmenimin sayesinde yaramaz bir öğrenci oldum.''

?KIZIMI RENCİDE ETTİ''

Öğretmen Ayfer Sürücü'nün, giydiği blue-jean nedeniyle kendisini eleştirdiğini, hergün okula gelmesini de sorun ettiğini, bu nedenlerle aralarının açıldığını belirten anne Çiğdem Ay, şu iddialarda bulundu:

?Kendisini yemeğe çağırmamamıza kızdı. ?İnşallah seni hacıya göndeririz. Ben de gideceğim. Neden çocuğunu anneannesine bırakıyorsun. Bilmediğimiz birşey mi var' gibi garip sorular ve imalarla aile hayatımıza kadar girmeye çalıştı. Aramızdaki gerginliği kızıma da yansıttı. Onu her fırsatta rencide ediyor. Kızımın arkadaşlarına ?Kardelen'in annesi daha ne kadar okula gelmeye devam edecek. Onu ve annesini, ailenize şikayet edin. Kardelen şımarık bir çocuk' gibi sözlerle onu küçük düşürdü. Kızıma arkadaşlarının ortasında, dört adım sağa git, şimdi iki adım sola git gibi talimatlarla garip hareketler yaptırdı. Bunlar bir eğitimciye yakışmıyor. Çocuğumun uğradığı psikolojik çöküntüyü kim tamir edecek.'' Baba Zahit Ay da öğretmen Ayfer Sürücü'nün davranışlarına anlam veremediğini belirtirken, gerekli yasal yollara da başvuracaklarını kaydetti.

Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, okulda yaşanan sıkıntıdan yeni haberi olduğunu söyledi. Yahya Çavuş İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Ünal ise ?Açıklama yapma yetkimiz yok. Ne öğretmenim ne de ben bu konuda açıklama yapabiliriz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber