CHP'li Özbolat öğrenci affı istiyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 12 Ekim 2007 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat 1980-1981 öğretim yılından itibaren üniversiteden atılan öğrencilerin affı için yasa teklifi hazırladı.

Özbolat, YÖK Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni dün TBMM Bakanlığı'na verdi. Teklifin gerekçesinde, daha önce çıkarılan kanunlarda af yılının 2000 tarihi ile sınırlandırıldığı belirtilerek bu tarihten önce öğrenim gören ve eğitimleri yarım kalan öğrencilerin uğradığı haksızlığın giderilmesinin amaçlandığı belirtildi. Teklifte şu düzenlemeler yer alıyor:

Yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden 1980-1981 öğretim yılından itibaren, her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilmiş öğrencilere, ilişiklerinin kesilmesine neden olan bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve üç sınav hakkı verilecek.

Uygulamalı eğitim yapan okullardan ayrılan öğrencilere, devam edemedikleri ders ve uygulamalar için devam imkânı sağlanacak.

Sınıf geçme sistemi uygulayan yükseköğretim kurumlarında en çok üç dersten başarısız olup bir üst sınıfa geçemeyen öğrencilere; üst sınıfa devam ve alt sınıfta başarısız oldukları desler için üç sınav hakkı verilecek.

Azami öğrenim sürelerini doldukdukları için, kurumları ile ilişkileri kesilen öğrencilere, alamadıkları dersler için, bir defaya mahsus olmak üzere bir yıl devam etme ve sınav hakkı tanınacak.

Lisansüstü öğrenim görürken ilişiği kesilen öğrencilere başarısız oldukları dersler ve yeterlilik için iki sınav hakkı; yüksek lisans öğrencileri için bir yıl, doktora öğrencileri için iki yıl tez hazırlama süresi verilecek.

Sanatta yeterlilik veya tıpta uzmanlık alanlarında başarısız olanlara da, başarısız oldukları derslerden iki sınav hakkı verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber