Şehit babadan Valiye sitem

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ekim 2007 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halife YALÇINKAYA- Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)

Sivas'ta Buruciye Medresesi'nde yapılan bayramlaşmaya katılan Vali Veysel Dalmaz, ?Bu bayramın tüm islam alemine güzelikler getirmesini temeni ediyorum? dedi.

Daha sonra şehit Necmi Gültepe'nin evine giden Vali Dalmaz, burada kendisini de şaşırtan bir taleple karşılaştı. Şehit babası Resul Gültepe, ?Oğlum, şehit ağabeyi sayesinde işe girdiği için çalıştığı işyerinde dışlanıyor. Ne olursunuz başka kuruma alın? dedi.

Sivas'taki bayramlaşma Buruciye Medresesi'nde yapıldı. Törene Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Vali Yardımcıları Nurtaç Aslan, Mete Buhara, Zafer Ataman, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Çoban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, AKP Sivas milletvekleri Selami Uzun, Osman Kılıç, CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Mehmet Bakır, Emniyet Müdür Yahya Bal ve daire müdürleri katıldı. Buruciye Medresesi'nde konuklara yapılan ikramın ardından törene katılanlarla tek tek bayramlaşan Vali Veysel Dalmaz, daha sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na, İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevi'ne gitti. Vali Veysel Dalmaz burada çocuklara zarf içinde 30'ar YTL bayram harçlığı dağattı. Veysel Dalmaz, ayrıca Huzurevi'nde kalan yaşlılarada pijama takımı hediye ederek onlarla bir süre sohbet etti.

Bayram ziyaretleri sırasında, 1999 yılında Siirt'in Eruh İlçesi'nde şehit olan Necmi Gültepe'nin Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki evine giden Vali Veysel Dalmaz burada şehit babası Resul Gültepe'nin, sözleriyle şoke oldu. Baba Resul Gültepe, ?Şehit olan oğlumun kardeşi Mehmet'i çalıştığı iş yerinde dışlıyorlar. ?Sen tepeden gelmesin, sen şehit kardeşisin. Tahsilin bile yok' diyorlar. Mümkünse oğlumu başka kuruma alın? dedi. Bu olay üzerine talimat vererek bu konunu incelenmesini isteyen Vali Veysel Dalmaz, ?Bugünlerde bu konuların üzerinde çok durmalıyız. Zira bayrama yakın Güneydoğu'daki şehitlerimiz bizlerin yüreğini derinden yaktı. Onun acısını her yerde yaşıyoruz. Şehitlik mertebesi çok yüksek bir mertebedir. Ancak kardeş kavgasına şehit vermek bizleri dahada çok üzüyor. Keşke düşmana karşı yiğitçe savaşarak şehit verebilseyidik. Ama kaleşçe pusuya düşürülerek şehit vermek bizleri çok üzüyor. Ama ne olursa olsun şehit her yerde şehittir? dedi.

Şehit kardeşi Mehmet Gültepe'yi yanına çağırarak olayı anlatmasını isteyen Vali Veysel Dalmaz, ?Şehit ve gazi yakınları için bizim devletimizin yardımcı olunması konusunda emirleri var. Vatandaşımızda böyle bir duyarsızlık varsa bunu ilkokul çağında eğitim vererek düzeltmemiz gerekiyor. Şehit ve gazilerimiz olmasa biz bu dünyada olmazdık. Onun için Milli Güvenlik derslerinde bu tür konuların iyi anlatması gerekiyor. Bunu anlatmadığımız taktirde geçmişini bilmeyen bir nesil ile karşı karşıya kalıyoruz? dedi.

2002 yılında Sağlık Müdürlüğü'nde hizmetli olarak işe giren şehit kardeşi Mehmet Gültepe ise ?Çalıştığım yerde beni küçümsüyorlar. Her işi bana yaptırmaya çalışıyorlar. Yani bana karşı amirlik yapıyorlar. Ben de bir şehit yakını olarak sesimi duyurmak istedim. Benim bir şehit yakını olarak işe girmemi kabul edemiyorlar. Bana ?Benim oğlum üniversite mezunu sen ise ilkokul mezunu bir hizmetlisin. Sen tepeden inmesin' diyorlar? dedi.

Vali Veysel Dalmaz bu olayı yakından takip edeceğini söyleyip evden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber