Suçluların korkulu rüyası: Yunuslar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk arasında ''Yunus ekipler''i olarak bilinen Motosikletli Polis Timleri Amirliği ekipleri, kuruldukları 1995 yılından itibaren Ankara genelinde birçok alanda suçluların korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

19 Mayıs Spor Kompleksi bünyesinde yer alan Motosikletli Polis Timler Amirliği ekipleri, her sabah içtima yaptıktan sonra suçluları yakalamak için görev yerlerine gidiyor. Gün boyu suçluları kovalayan ve yakaladıkları suçluları emniyetin ilgili birimlerine teslim eden ekipler, akşam saatlerinde tekrar merkezlerine dönüyor. Motorlar üzerinde zaman zaman canlarını da tehlikeye atarak görev yapan yunus ekipleri, tüm motosiklet kullanıcıları gibi trafikte seyreden otomobil sürücülerinden şikayet ediyor.

Tüm zorluklarına karşı işlerini severek yapan polisler, gerçekleştirdikleri operasyonlarda sadece 2007 yılının 9 ayında 437 adet ruhsatsız tabanca ile 3 bin 747 fişek ele geçirdiler, silahlarla ilgili 481 kişiyi ise gözaltına aldılar. Görev yaptıkları süre içerisinde dikkatleri sayesinde Ankara genelinde çeşitli yerlerden çalınan 33 otomobili bulan motorlu polisler, 20 ayrı olayda ise 20 çalıntı otoyu 32 kişi ile birlikte suçüstü yakaladılar. Değişik mahkeme ve icra dairelerince aranan 365 oto da yine yunus ekipleri tarafından bulunarak otoparka çektirildi.

Uyuşturucu tacirlerinin de korkulu rüyası olan Yunus ekipleri, bu yılın Eylül ayına kadar 14.5 kilo Hint keneviri, 55 gram esrar, 100 gram kokain ile uyuşturucu parası olarak nitelendirilen 5 bin 865 YTL, 260 avro ve 100 dolar ele geçirdiler. Ekipler, uyuşturucu satıcısı ve kullanıcısı oldukları belirlenen 108 kişiyi de yakalayarak narkotik birimlerine teslim ettiler.

Kapkaç, yankesicilik, gasp ve hırsızlık gibi asayiş olaylarına karışan kişilerin de yakalanmasında önemli rol oynayan yunuslar, 9 ayda söz konusu suçları işleyen 90 kişiyi suçüstü yakaladılar.

Özellikle vatandaşlardan kanunsuz park ücreti alan ve ''değnekçi'' olarak tanımlanan kişilere de fırsat vermeyen yunus ekipleri, 518 kişiye para cezası uyguladılar.

Motorların hareket kabiliyeti sayesinde trafiğin en yoğun olduğu zaman dilimlerinde bile suç mahalline 3 dakikadan kısa sürede ulaşan ekipler, 2 motorda 4 polisten oluşan timler halinde devriye geziyor. Bünyesindeki tamirhanede motorların bakım ve eksikliklerini kendileri yapan motorize ekiplerin sayısı, kuruluşundan bu yana gösterdikleri başarı nedeniyle sürekli artırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber