Diyanet'ten camilerle ilgili genelge

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2007 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde gelişigüzel saf tutulmasını ve ayak basılan yerlere secde edilmesini engellemek için namaz kılınan alanlara renkli şeritler çekilmesini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerin yönetimi ile ilgili olarak müftülüklere genelge gönderdi.

Genelge ile camilerin kullanımını sırasında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi ve namaz sırasında karışıklık yaşanmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Genelgeye göre, cemaatin temiz alanlarda namaz kılmaları için renkli şeritler çekilecek. Böylece ayak basılan yerin secde yapılan yerden ayrılmasını sağlanacak.

Camilerde film çekmek ve buralardaki hat, tezhip ve tarihi tablolar gibi sanat eserlerini görüntülemek, araştırmak ve incelemelerde bulunmak isteyenlere izin verilecek. Ancak bunun için ilgili mülki amirden izin alınacak.

Minarelerden fotoğraf çekmek isteyen yerli ve yabancılar da cami görevlilerinin sorumluluk ve nezaretinde şerefeye çıkarak resim çekebilecekler.

Daha önce tarihi ve turistik camilere asılan "Turistlerin Cami İçinde Uyacakları Esaslar" da Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak devamlı bir talimat halinde bulundurulacak.

Müftülükler, cami bahçelerinde ve bahçe duvarlarını kirleten ve kötü görünüm arz eden hususları giderecek.

Cemaati rahatsız eden her türlü seyyar satıcının cami avlularına girmesi engellenecek.

Ayrıca müftülükler, mübarek gün ve gecelerde muhtelif aletler eşliğinde zikir yapılmasına da izin vermeyecek.

Camilerde vakit namazlarından sonra herhangi bir sebeple namaz kılmak için yer arayanlar ve cemaate yetişemeyenler için camilerin dış bölümündeki son cemaat yerlerinin namaz kılmaya müsait hale getirilecek. Kadınlar için de özel bölümler hazırlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber