Eğitim-Sen hazırlık ödeneğinin, 800 milyon liraya çıkarılmasını istedi

Haber Giriş : 17 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen, her eğitim yılı başında verilen hazırlık ödeneğinin, 800 milyon liraya çıkarılmasını ve ayrımsız tüm eğitim çalışanlarına verilmesini talep etti.

Kızılay Postanesi önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen üyeleri, 200 bin liralık yardımı Başbakan Erdoğan'a postalayarak, hazırlık ödeneğine ilişkin taleplerini içeren mektupları da tüm Bakanlar Kurulu üyelerine gönderdi.

Kızılay Postanesi önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, öğretmenlere her eğitim yılı başında verilen hazırlık ödeneğinin, 800 milyon lira olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Bu amaçla iki kez Milli Eğitim Bakanı'yla görüştüklerini kaydeden Şimşek, ödeneğin sadece öğretmenlere değil, ayrımsız tüm eğitim çalışanlarına verilmesini istedi.

Eğitim-Sen Genel Sekreter Şimşek, 200 bin liralık kira yardımının da Hükümet'in bir ayıbı olduğunu savundu. Açıklamanın ardından 200 bin liralık yardımı Başbakan Erdoğan'a postalayan Eğitim-Sen'liler, hazırlık ödeneğine ilişkin taleplerini içeren mektupları da tüm Bakanlar Kurulu üyelerine gönderdi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber