400 bin YTL'lik takıların yarısı şehit ailelerine verilecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ekim 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

200 bin YTL'lik takı şehit yakınlarına

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül'ün nikahında hediye edilen takıların yaklaşık yarısını oluşturan 200 bin YTL'lik kısmı şehit ailelerine bağışlanacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Müşaviri Ahmet Sever, son olaylarda şehit düşenlerin yakınlarına bu bağışın yapılabileceğini dile getirdi.

Nikahta çifte yaklaşık 400 bin YTL'lik takı hediye edildiğini belirten Sever, bunun yarısının hediye edileceği şehit ailelerinin tespit edilmesi için Çankaya'da çalışmaların başladığını açıkladı. Sever, bu bağışın öncelikle son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit düşenlerin yakınlarına yapılacağını dile getirdi. Sever, bu bağışların şehit yakınlarına elden ulaştırılacağını ifade etti

Bağışın şehit ailelerinin kurdukları dernekler aracılığıyla yapılmayacağını belirten Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bu konunun basında yer almasını istemediğini ancak kendisinin Gül'ü ikna ettiğini söyledi.

Sever, nikahın öncesinde de basında tartışma konusu olan takıların şehit ailelerine bağışlanması kararının nikahın çok öncesinde alındığını söyledi.

Basında yer alan eleştirilerin bu kararın alınmasında hiçbir etkisi olmadığını belirten Sever, ?Hiç alakası yok, bu karar çok önceden alınmıştı? dedi.

Süleyman ARIOĞLU / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber