RTÜK reklamlar konusunda yeni uygulamalara geçecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2007 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, 2008 yılı başından itibaren reklam yayın süreleri ve reklam yayın periyotları ile ilgili bazı yeni uygulamalara geçmeyi planladıklarını bildirdi.

Türkiye Reklam Konseyi'nin toplantısında konuşan Akman, RTÜK olarak ilgilendikleri alanların başında reklamın geldiğini belirterek, reklamlarla ilgili alınacak her türlü kararın yayıncı ve reklam verenleri etkileyeceğini dile getirdi. Akman, "2008 yılı başından itibaren yürürlükteki kanunumuza uygun bir şekilde bunların gerçekleşmesi konusunda yayıncılarımızla bir mutabakatımız var" dedi. Özellikle izleyicinin hakkını gözeterek, yayıncının da tek geliri olan reklam gelirini olumsuz etkilenmeyecek tarzda Türkiye ekonomisinin gerçeklerini de dikkate alarak bir çalışma yaptıklarını anlatan Akman, şöyle devam etti:

"Siyasete yapılan müdahaleler ve siyasetin etkisiyle kanunumuz ve diğer çalışmalarımızla yayın kuruluşlarının olması gerekenin dışındaki taleplerinin gerçekleştirildiği bir dönem bundan sonra olmayacaktır. Özellikle müzakereleri devam eden AB ilişkileri ve bu ilişkiler sonrasında ortaya çıkan taahhütler ve uyulması gereken mevzuatların getirdiği zorunluluklar nedeniyle reklam yayın süreleri, reklam yayın periyotları konusunda 2008 yılı başından itibaren bazı yeni uygulamalara geçmeyi planlıyoruz. Uygulama şu ana kadarki alışkanlıkları ortadan kaldıracak. Bu da bazı sıkıntılara neden olabilecek ama inanın 2008 yılı geçmiş dönemden daha fazla televizyonla ilgili reklam payının, reklam gelirinin arttığı bir dönem olacaktır."

Akman, reçetesiz ilaç ve reçetesiz tedavi reklamların yayınlanmasının doğru olacağını düşündüklerini, ayrıca seçim döneminde siyasi parti reklamlarının yayınlanması ile ilgili bir düzenleme yapılması arzusunda olduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber