Kayseri'nin fakülte talebi YÖK'e takıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2007 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Ticaret Odası (KTO)'nın, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ne bağlı yeni bir teknik bölümün Kayseri'de açılmasını istediği, ancak talebin Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)'nda beklediği belirtildi.

Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları ve girişimcileri teşebbüslerini sürdürürken, YÖK, uyguladığı katı bürokrasiyle ülke atılımının önüne engel olmaya devam ediyor. Buna en güzel örnek Kayseri'de yaşanıyor. Binlerce üyesiyle TOBB bünyesindeki beşinci büyük sivil toplum örgütü olan KTO, Kayseri'de endüstri alanındaki kalifiye eleman eksikliğini azaltmak için TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden bir fakültenin Kayseri'de açılması için 2 yıl önce girişimlere başladı.

Girişimler çerçevesinde, TOBB'a başvuru yapıldı ve başvuru hemen kabul gördü. Şehir girişimcileri yeni fakülte için çalışmalara başladı. Ancak, üniversite talebi, katı bürokrasisiyle tanınan YÖK'e takıldı. Fakülte açılması için onay alınması gereken YÖK'e de başvuru yapıldı, ancak hala olumlu cevap alınamadı.

KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, yaptığı açıklamada, bir meslek kuruluşu olarak odalarına yakışacağını düşündükleri fakülteyi açma girişimlerinin 2 yıldır sürdüğünü söyledi. Şehirdeki üretim yapan girişimcilerin eğitimli personel ihtiyacı olduğunu hatırlatan Kilci, açılacak fakültenin bu yöndeki ihtiyacı karşımasını beklediklerini ifade etti.

Açılacak fakültenin işletme veya iktisat alanında eğitim verebileceğini ifade eden KTO Başkanı, ''Başvuru yapalı 2 yıl oldu. YÖK ile ilgili zaman zaman sorunlarımız oldu. Her türlü alt yapımız hazır. TOBB, buraya teknik elemanlarını gönderdi. Çalışmalarını tamamlayan heyet, olumlu rapor verdi. YÖK ile ilgili sorunun aşılmasını bekliyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber