Tarla okul bahçesi, çiftçiler öğrenciler

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 17 Ekim 2007 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Manisa Şehit Gürkan Gökçek İlköğretim Okulu'nun müdürü ve öğrencileri, okul bahçesine domates ekip sattı. Elde edilen gelirle okula televizyon, bilgisayar ve prefabrik sınıflar alındı

***

Eğitim tarlası

Manisa merkeze bağlı Yeşilköy'deki Şehit Gürkan Gökçek İlköğretim Okulu, Türkiye'de bir ilki başardı. Okulunun atıl durumdaki arsasında okul müdürü, çalışanlar ve öğrencilerin girişimiyle yetiştirilen domatesten elde edilen gelir; bilgisayar, VCD, televizyon ve prefabrik ek sınıflar olarak geri döndü. Pazarda halka, halde manava satılan domateslerin geliri, okulun kütüphanesinin de yenilenmesini sağladı. Ayrıca, 190 kişilik okulda 15 öğrenci de dershaneye yazdırıldı.

Bu kış enginar ekecekler

Şehit Gürkan Gökçek İlköğretim Okulu Müdürü Okan Şahin, "Okula gelir sağlamak için ekim ve dikim yaptığımız bahçemiz, ek bina yapımı nedeniyle ikiye bölünmüş olacak. Dolayısıyla ekim alanımız yarıya inecek. Bu açığı, daha fazla gelir getirecek ürün ekerek kapatmaya çalışacağız. Önümüz kış olduğu için enginarı en uygun ürün olarak seçtik'' dedi. Müdür Şahin, ayrıca artezyen kuyusu açarak, suyu da kendilerinin çıkarttıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber