Sivas Valiliği 195 öğrenciye burs verecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2007 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın sevk ve idaresiyle yürütülen 'İhtiyaç Sahibi Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Maddi Destek Projesi'nde son aşamaya gelindiği ve başvurular üzerinde yapılan değerlendirmeyle belirlenen 195 üniversite öğrencisinin banka hesaplarına 75'er YTL aktarıldığı, 5 öğrencinin de araştırmasının devam ettiği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Vali Dalmaz, projenin 8 ay süreyi kapsayacak şekilde hazırlandığını ve hiçbir kamu kaynağı kullanılmadan sürdürülmesi planlanan bu projenin hayırseverler tarafından sağlanan katkılarla finanse edildiğini söyledi. Kendisinin de öğrencilik yıllarında ailesinin maddi yetersizlikleri sebebiyle orta ve yüksek öğrenimini bu tür burs ve kredilerle tamamladığını ifade eden Vali Dalmaz, 10 Ekim 2007 tarihinde başlayan başvuruların 28 Ekim 2007 tarihinde sona erdiğini, 369 Yüksek Öğrenim öğrencisinin başvuru yaptığını belirterek, "Başvuru sahiplerinde 'Sivaslı Olmak' yada 'Sivas'ta Okuyor Olmak' şartlarından en az birini taşıma özel şartı arandı. Başvurular, bu amaçla oluşturulan bir komisyon marifetiyle ve Değerlendirme Formu'nda belirtilen objektif kriterlerin puanlanmasıyla değerlendirildi. Bu çerçevede her bir adayın şu kriterler üzerinden toplam puanları belirlendi" dedi.

Başvuru sahipleri toplam puanlarına göre sıralandığını, en yüksek puanlı (23 puan) adaydan itibaren ilk 195 öğrencinin (14 puan ve üstü) proje kapsamına alınmaları, geriye kalan (13 ve daha az puanlı) 174 öğrencinin kapsam dışında tutulmaları ve araştırmaları devam eden 5 öğrencinin ise daha sonra değerlendirilmesi kararlaştırıldığını belirten Vali Dalmaz, "Belirlenen 195 öğrencinin 61'i Sivaslı olup başka illerde, 66'sı Sivaslı olup Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nde, 68'i ise Ülkemizin Sivas dışındaki başka illerinden gelip Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerden oluştu. Değerlendirme sonuçlarına göre proje kapsamına alınan ve proje dışında kalan öğrencilere ait listeler Sivas Valiliği'nin 'sivas.gov.tr' adresli web sitesinde yayınlanıyor" dedi.

8 AY BOYUNCA 75 YTL BANKA HESAPLARINA AKTARILACAK

Proje kapsamındaki 200 öğrenciye, her ay toplam 15 bin YTL ve 8 ay toplamında ise 120 bin YTL Vakıfbank'taki hesaplarına aktarılmak suretiyle katkı sağlanmış olacağının altını çizen Vali Dalmaz, " Toplam Proje Bedelinin 30 bin YTL'lik bölümü, eşim Sıdıka Dalmaz'ın önderliğinde ilimizdeki kurum yöneticilerinin eşlerinin katılımıyla maddi imkansızlık içindeki ailelere yardım amacıyla kurum çalışanlarından sağlanan desteklerden artan miktarın bu projeye aktarılmasıyla karşılanacak. Dolayısıyla belirlenen 200 öğrenciden 50'sinin burs miktarı eşimin koordinesinde yürütülen yardım faaliyetleriyle karşılanmış olacak. Geriye kalan 150 öğrencinin burs miktarı (90 bin YTL) ise kendim tarafından hayırsever kişi ve özel kuruluşlarla bizzat yürüttüğüm temaslardan sağlanan katkılarla karşılanacak" dedi.

Projenin, geleceğimizin teminatı gençlerimize yönelik hayırlı ve önemli bir hizmete vesile olduğunu ifade eden Vali Veysel Dalmaz, "Özellikle okumaya çalışan, bu yoldaki engelleri ve çeşitli sınavları başarıyla aşarak üniversite sıralarına oturan değerli gençlerimize yapılacak tüm yatırımlar bu ülkenin ve insanlığın geleceğine yapılan yatırımlardır. Biz bu projede hayırsever insanlarımızla, maddi güçlük çeken öğrencilerimiz arasında bir köprü görevi gördük. Alan el, veren eli görmedi. Ama biz hem alan hem de veren insanlarımızın huzur ve mutluluklarına yakından tanık olduk. Bu durumdan biz de mutluluk duyduk. Bize başvuruda bulunduğu halde, imkanlarımızı aşması sebebiyle proje dışında kalan öğrencilerimizin de gerçekten ihtiyaç sahibi olduklarından hiçbir kuşkumuz yok. Bu sebepledir ki onların yardım taleplerini karşılayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak sayıyı artırarak bu talepleri de karşılamak arzusundayız. Hayırsever kişi ve kuruluşlarımızdan gelecek ek desteklerle yeni imkanlar oluşturabilirsek daha çok sayıda öğrencimizi mutlu edebileceğiz. Bu projeye maddi katkı veren tüm hayırsever insanlarımıza, başta eşim Sıdıka Dalmaz olmak üzere projede emekleriyle görev alan Valilik Özel Kalem Müdürlüğü ve diğer tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber