Çocuğum okuldan eve bit getirir mi?

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim okulları başta olmak üzere birçok okulda belediye ve sağlık müdürlüklerince her yıl düzenli olarak sağlık taramaları yapılıyor. Bu taramalarda öğrencilerin bit, sarılık, parazit, diş sağlıkları kontrol ediliyor.

Taramalarda en çok dikkat çeken ve velileri korkutan ise bit oluyor. Birçok aile de bu sayede bit ile tanışıyor. Türkiye'nin en büyük ikinci ilçesi olan İzmir'in Konak ilçesinde geçen yıl 19 bin 529 öğrenci sağlık taramasından geçirildi. Bu öğrencilerden 2 bin 468'inde bit tespit edildi. İstanbul Küçükçekmece Belediyesi de ilçedeki 31 bin öğrenci üzerinde sağlık taraması yaptı. 20 ilköğretim okulunda gerçekleşen kontrollerde 2 bin öğrencide bit çıktı. Kontroller sırasında bin 744 öğrencide bit tespit edilirken 25 öğrencinin de uyuz hastalığına yakalandığı anlaşıldı.

Okullarda gerçekleştirilen sağlık taramalarının devam etmesi gerektiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Sami Özdemir, göz ardı edilen sağlık sorununun bu sayede veli, okul yönetimleri ve öğrenciler tarafından daha fazla dikkat edildiğini söyledi. Öğrencilerin hijyen kurallarına uyması yönünde başta ailelere ve öğretmenlerine önemli görevler düştüğünün altını çizen Özdemir, "Öğrencinin düzenli yıkanması ve saçlarını bakımlı tutması gerekiyor. Yemek öncesi ve sonrası ellerini yıkaması, dişlerini fırçalaması sağlanmalıdır. Bu sayede sayılan hastalıklardan kurtulunabilir." dedi.

Biti okuldan getirdi

Geçen yıl kızının ilköğretim okuluna başladığını aktaran Yeşim Çuloğlu, birkaç ay sonra taramada bit olduğunu öğrendiklerini belirtiyor. Normalde fark edemediklerini ve bugüne kadar bit sorunuyla hiç karşılaşmadığını aktaran Çuloğlu, ancak kızının okuldan diğer arkadaşları aracılığıyla eve bit getirdiğini ve uzun süre bitleri yok etmek için ailece ilaç kullandıklarını anlattı.

Bir başka veli Ayşe Güner ise benzer olayı üçüncü sınıfa giden oğlunda yaşadığını, oğlunun öğretmenin fark etmesiyle birlikte eve bit getirdiğini kaydediyor. Büyük oğlunun, diğer küçük oğluna da bit bulaştırdığını, ikisinin saçlarını kestirdikleri gibi bir ay bit şampuanı kullandıklarını ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber