Bir il ve ilçede daha maskesiz çıkmak yasaklandı

Bir il ve ilçede daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2020 18:49, Son Güncelleme : 18 Mayıs 2020 18:49
Bir il ve ilçede daha maskesiz çıkmak yasaklandı

TATVAN

Tatvan'da "Maskesiz sokağa çıkma" yasaklandı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde korona virüs salgını nedeniyle 20 Mayıs Çarşamba günü itibariyle geçerli olmak suretiyle maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "İlçe merkezinde (köyler hariç) 20 Mayıs 2020 Çarşamba günü saat 08.00'dan itibaren geçerli olmak suretiyle ikinci bir emre kadar maskesiz sokağa çıkmak yasak olacaktır. Her ne surette olursa olsun maskesiz sokağa çıkan hemşehrilerimize cezai işlem uygulanacaktır. Bu noktada; hemşehrilerimizin tedbirli olması önem arz etmektedir. Tehlike geçmiş değil, lütfen tedbirli olalım, maskesiz çıkmayalım, mesafemizi koruyalım" denildi.

BOLU/b>

Bolu'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.

Vali Ahmet Ümit başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, ilde Kovid-19 salgınına ilişkin önlemleri değerlendirdi.

Değerlendirmenin ardından Kurulun aldığı yeni tedbir kararları, Bolu Valiliğinin internet sitesinden paylaşıldı.

Buna göre, "kontrollü sosyal yaşam" süreci kapsamında il ve ilçelerin tamamında tüm vatandaşların, ikametleri dışında bulunacakları sokak, cadde, meydan, her türlü iş yeri, market, pazar, ticari ve hususi araç ile toplu taşıma araçları gibi tüm alanlarda ağız ile burnu kapatacak şekilde standartlara uygun maske takmaları zorunlu olacak.

Belirtilen yerlerde sosyal mesafe kuralına uyularak kalabalık ortamlar oluşturulmadan hareket edilecek.

Güvenlik kuvvetleri, zabıta ve diğer ekiplerce uygulama etkin şekilde denetlenip, kurala uygun hareket etmeyenler hakkında yasal işlem yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber