Türk-İş'ten emekli maaşı yasasına tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2007 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Yönetim Kurulu, refah payının işçi emeklilerinin aylıklarına yansıtılmasını "ısrarla" savunduklarını belirterek, "Türk-İş, emeklilerin refahtan pay almasını önleyen kanuna karşıdır" dedi.

Türk-İş Yönetim Kurulundan, TBMM'de kabul edilen 5698 sayılı kanun ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

TBMM'den seri bir şekilde görüşülerek kabul edilen 5698 sayılı kanun ile emekli aylığın kestirip, yeniden çalışmaya başlayan ve bir süre sonra yeniden aylık bağlanması talebinde bulunan sigortalıların "gelişme hızının refah payı olarak aylık hesaplarında dikkate alınması" yönündeki haklarının kaydedilen açıklamada, kanun tasarısı 10 Ekim 2007 günü TBMM Çalışma, Sağlık, Aile ve Sağlık Sosyal İşler Komisyonunda görüşülürken, konfederasyonun görüş ve önerilerini sözlü olarak dile getirdiği ifade edildi.

Türk-İş temsilcilerinin, "gelişme hızının emekli aylıklarına yansıtılması" gereğini ısrarla talep ettikleri belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Buna rağmen AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas'ın basında yer alan ve Türk-İş'in de bu kanun tasarısına komisyon toplantısında destek olduğunu belirten açıklaması, tamamen gerçek dışıdır.

Agah Kafkas, Türk-İş'i temsil etmemektedir ve açıklama yapma yetkisi bulunmamaktadır. Refah payının işçi emeklilerinin aylıklarına yansıtılmasını ısrarla savunuyoruz. Türk-İş, emeklilerin refahtan pay almasını önleyen kanuna karşıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber