Yabancı uzman ücreti AB'deki emsallerini geçmeyecek

Haber Giriş : 20 Ekim 2007 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de AB tarafından finanse edilen programlar çerçevesindeki hizmet, mal, iş ve hibelere ilişkin ihalelerin genel bütçeleme, ihaleye çıkma, sözleşme imzalama, ödeme, muhasebe ve mali raporlaması bakımından tek sorumlu olacak Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin personel çalıştırma esasları belirlendi. Birim'de görevlendirilecek yabancı uzmanların ücreti, AB'deki emsallerini geçemeyecek.

Hazine'nin bağlı olduğu Devlet Bakanlığı tarafından hazırlanan ?Merkezi Finans ve İhale Birimi Personel Yönetmeliği? Resmi Gazete'de yayımlandı. Temmuz ayında yayımlanan Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin İstihdam ve Bütçe Esasları Hakkında Kanun'a dayanılarak hazırlanan yönetmeliğe göre, AB tarafından finanse edilen programlarla ilgili işlemlerde Birlik kural, düzenleme ve usullerine bağlı kalınmasını ve uygun bir raporlama sisteminin işlemesini sağlamakla görevli olan Birim, yabancı personel de çalıştırabilecek.

-YABANCI PERSONEL İSTİHDAMI

Birimin ihtiyacı olan alanlarda hizmet sözleşmesiyle yabancı uyruklu uzman personel istihdam edilebilecek.

Yabancı uzman personel adayları Komisyon tarafından seçme sınavına tabi tutulacak ve başarılı olmaları durumunda Ulusal Yetkilendirme Görevlisinin onayı ile Birimde istihdam edilecek. Geçici görevli kamu personeli, aylıksız izinli kamu personeli ve açıktan istihdam edilen yabancı personel seçme sınavına tabi tutulacak. Komisyon, iş başvurularını değerlendirerek, adayları sözlü sınava tabi tutacak.

-ÜCRET POLİTİKASI

Birimde sözleşmeli personel ücretlerinde Hazine Müsteşarlığı bürokrat ve çalışanlarının maaşları emsal alınacak. Sözleşmeli personelden; Birim Başkanına Müsteşarlıkta görev yapan Genel Müdür; ara yöneticilerden Kıdemli Finans ve Kıdemli İhale Yöneticilerine Genel Müdür Yardımcısı, diğerlerine Daire Başkanı'nın ikramiyeler dahil her türlü ödeme dahil maaş tutarını geçmemek kaydıyla belirlenecek ücret ödenecek. Uzman personele de Müsteşarlıkta kazanılmış hak aylığı 1'inci derecenin 1'inci kademesinde bulunan Hazine uzmanı; destek personeline ise dengi personelin ikramiyeler dahil toplam maaşını aşmayacak tutarda ücret ödemesi yapılacak.

-YABANCI UZMANIN ÜCRETİNE AB STANDARDI

Yabancı uzmanlara ödenecek ücret, AB üye ve aday ülkelerinde benzer uzmanlık alanlarındaki rayiçleri geçmemek üzere Ulusal Yetkilendirme Görevlisinin onayı ile belirlenerek hizmet sözleşmelerinde gösterilecek. Yabancı uzmanlara ödenecek günlük ücret tutarları ile çalıştırılacakları gün sayısı Birim ile aralarında imzalanacak hizmet sözleşmesinde belirlenecek. Yabancı uzmanlara çalıştıkları aya ilişkin ücret, izleyen ayda ödenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber